<

Монумент з 10-ма заповідями встановили у центрі Володимира-Волинського: у мережі розгорнулася полеміка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:28 | 10.12.2019 / Володимир / /
Перегляди
20
/ коментарів 7

У центрі Володимира-Волинського, неподалік приміщення міської ради та обеліску Слави 9-го грудня встановили монумент у вигляді розгорнутої книги з 10-ма заповідями. Коли перші фото пам’ятника з’явилися у фейсбуці, під ними розгорнулися палкі дискусії.

Монумент з заповідями встановили в рамках проєкту громадського бюджету «Володимир – основа християнської моралі». Автор проєкту – Максим Климюк.

За реалізацію ідеї проголосувало 129 містян. Вартість робіт – в рамках 95 тисяч гривень.

Перші фото монументу опублікувала у фейсбуці письменниця, журналістка Віталіна Макарик. Допис почали активно коментувати.

Монумент викликав хвилю обурення, дехто відзначив відсутність естетичного смаку у авторів, дехто назвав монумент “надгробком”, відзначили також, що через пасивність володимирчан у голосуванні проєктів громадського бюджету, цей проєкт і реалізували.




коментарів: 7
  1. Ця книга-нагадування всім хто сидить в МЕРІЇ( і не тільки), особливо “8” заповідь,Треба щоб всі чинуші на чолі з самим самим кожного ранку проходили повз цієї книги і читали.Можливо з часом і буде результат,менше будуть обдурювати простий люд і не будуть красти.

  2. Церква є – розуму не треба…

    Збираймо підписи на встановлення пам’ятника законам Ньютона, наприклад. Цитати з Докінза в якості бігбордів – як варіант

  3. Задумка хороша ,тільки розмістити теба було біля входу в мерію і лавочки прибрати .Чиновник який іде на роботу ,прочитав і пішов на робоче місце ,а далі все від менальності залежить і совісті ,а що переможе -невідомо .

  4. 10 ЗАПОВІДЕЙ НАПИСАНІ ДЛЯ ВСІХ ХРИСТИЯН, А НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ,ЦЕ ДЛЯ “СВЯТИХ” НАГАДУВАННЯ,ЯКІ
    ” НЕБАЙДУЖІ” ….

    • Взагалі – то, вони написані для всіх людей, а не лише для християн. Та, на жаль, їх не виконує переважна більшість навіть тих, хто вважає себе християнами, що вже про решту казати…

  5. Молодці, що встановили. А тим хто кричіть , треба встановити пам’ятник Мавпи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер