<

Майстер-класи із писанкарства «Великоднє сонечко Волині» відбувся у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 3.04.2015 / Володимир /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

«Великоднє сонечко Волині» – під такою назвою напередодні Вербної неділі у Володимир-Волинському історичному музеї імені О. Дверницького відбувся спільний мистецький проект музею, педагогічного коледжу імені А.Кримського та гімназії імені О.Цинкаловського.

Мистецький захід розпочався екскурсом в історію писанкарства, який провела ведуча – науковий співробітник історичного музею Ганна Доскоч. Юні гімназисти подарували присутнім пісню, танцювальну композицію та поетичну добірку, присвячену Воскресінню Христовому та неодмінному його атрибуту – писанці, – пише Слово Волині

В рамках заходу відбулась виставка писанок та малюнків на пасхальну тематику, виконаних студентами педколеджу та учнями гімназії. Справжньою родзинкою мистецького проекту стали майстер-класи вихованців зразкової художньої студії «Писанки княжого граду», яка вже понад десять років діє при педагогічному коледжі. Найкращі студентки педколеджу, які неодноразово перемагали на обласних та всеукраїнських конкурсах з писанкарства, ділились своїми уміннями з учнями 1-А класу міської гімназії та їхніми мамами і бабусями. Окрім майстер-класу з традиційної техніки писанкарства – розпису воском, студентки навчали усіх охочих основам сучасних видів мистецтва, завдяки яким можна декорувати великодні яйця, а саме: декупажу, квілінгу, розпису акриловими фарбами, аплікації з круп та ниток, тощо.

Викладач педколеджу, керівник зразкової художньої студії «Писанки княжого граду» Леся Домбровська розповіла, що за плечима цього колективу юних писанкарок чималий багаж досягнень – усі вони майстерно володіють писачком, перемагають на спеціалізованих конкурсах, влаштовують персональні виставки та популяризують мистецтво писанкарства серед молоді. Цього року Волинський краєзнавчий музей випустив альбом під назвою «Писанка ХХІ століття», до якого увійшли світлини з роботами 37-ми вихованок студії та її керівника.

«Писанка є золотим символом України. Це справжня невичерпна скарбниця творчості, джерело натхнення. Писанкарство – малодосліджене мистецтво, яке потрібно продовжувати. Світ буде існувати доти, доки люди писатимуть писанки. Сьогодні це є дуже актуальним, адже живемо в такий час, коли потрібно щодня згадувати про доброту і людяність», – зазначила Леся Домбровська.

Студентка 3 курсу педагогічного коледжу Руслана Бабійчук показувала, як за допомогою квілінгу можна зробити оригінальну великодню писанку. Однак, каже, що найчастіше розписує писанки у традиційній техніці. « Я почала розписувати писанки воском ще в дитинстві, разом з мамою та бабусею, однак тоді це у мене виходило не дуже добре. Правильній техніці та усім азам писанкарствам мене навчила викладач Леся Домбровська на першому курсі навчання у педколеджі. Відтоді мене захопило це заняття і я почала розвиватись у різних техніках», – розповіла дівчина.

До слова, студенти педагогічного коледжу планують продавати свої вироби на передсвятковому ярмарку, який відбудеться у Володимирі-Волинському 4 квітня. Усі реалізовані кошти підуть на придбання автомобіля швидкої допомоги для військових у зоні АТО. Такий подарунок нашим захисникам хоче зробити навчальний заклад, з нагоди свого 75-річчя.

33843_26
33843_22
33843_14
33843_13
33843_4
33843_3
33843_1




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця