<

Кошти на пожежну сигналізацію, через відсутність якої можуть закрити гуртожиток Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, проситимуть в області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:08 | 2.02.2021 / Володимир / /
Перегляди
250
/ Коментарі відсутні

Керівництво Володимир-Волинського агротехнічного коледжу сподівається на обласне фінансування, аби встановити систему пожежної сигналізації. Сесія обласної ради має відбутися 11-го лютого. На неї і винесуть дане питання.

Про це БУГу стало відомо після розмови з директором Володимир-Волинського агротехнічного коледжу Олександром Коновалюком.

Нагадаємо, що наприкінці січня керівництву закладу надійшло рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду Львова про закриття гуртожитку №5 через відсутність пожежної сигналізації.

На влаштування сигналізації потрібно близько 500 тисяч гривень, а ці гроші закладу потрібні на інші вагоміші потреби, як ремонт даху, який тече та інші поточні потреби. Додаткових коштів на облаштування сигналізації у закладу немає. Їх проситимуть в області.

Як розповів депутат обласної ради Ярослав Матвійчук, питання гуртожитку тимчасово вдалося вирішити. Спільно з обласним управлінням освіти і керівництвом коледжу знайшли порозуміння з державною службою України з питань надзвичайних ситуацій у Волинській області.

“Також я звернувся особисто до голови обласної ради Григорія Недопада щодо виділення повного фінансування на встановлення пожежної сигналізації в студентському гуртожитку. Питання на контролі в голови обласної бюджетної комісії і, надіюся, ближнім часом буде виділене відповідне фінансування шляхом перерозподілу видатків”, – сказав Матвійчук.

Поки що студенти, котрі мешкали в гуртожитку, розповідає Коновалюк, займаються дистанційно. Це плюс в умовах карантину, адже в класах менше людей, проте закриття гуртожитку – проблема.

Директор сподівається, що 11-го лютого будуть виділені кошти з обласного бюджету на сигналізацію. Тоді й буде оголошено тендер.

“Пожежники сказали, що до 12-го квітня їм треба показати договір на виконання робіт. Буде договір, то підрядник відразу повинен буде приступити до виконання робіт”, – сказав директор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця