<

Категорично заборонити продаж алкоголю у Володимирі-Волинському для людей у військовій форми пропонує Громадська рада

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 12.06.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

12-го червня на засіданні Громадської ради при Володимир-Волинському міськвиконкомі розглянули звернення від військових міста, щоб з 25-го червня цілодобово заборонити продаж алкоголю для людей у військовій формі. Орієнтовно, заборона буде тривати 4 місяці (точний термін визначить міськвиконком). 

Пропоновані заборона стосуватися має не лише магазинів, а й ресторанів, барів та інших торгових точок, де можна придбати алкоголь.

Як зазначив голова Громадської ради Роман Мартинюк, що таке рішення є “рішенням честі”, посилаючись на власний досвід перебування в зоні АТО.

Як повідомили представники військових, для контролю дотримання заборони планують виділити спеціальні військові патрулі, котрі співпрацюватимуть з патрульною поліцією.

Підняли також питання торгівлі “точок” (не ліцензійних), а також можливості, що військовим алкоголь зможуть купляли люди в цивільному.

“Ми не будемо їм продавати горілку, але це не вирішить вашу проблему (до військових-ред.). Займіть солдатів чимось, щоб вони не ходили постійно і цілими днями містом,” – зауважив підприємець Валентин Кошельник.

Підприємець Олена Ситнік уточнила у військових куди звертатися, коли під торговою точкою знаходяться військовослужбовці в стані алкогольного сп’яніння. Військові повідомили, що в таких випадках необхідно телефонувати у військову частину і звідти приїде патруль та заберуть в розташування.

“Контрактник має можливість вийти у місто. Хто був в зоні АТО, то знають що там навіть пива не продають людям у військовій формі. Коли до нас приїде сотня “таких як треба”, то підприємці самі будуть просити допомоги. Частина контрактників житиме у місті, а після АТО їм потрібен час щоб психологічно відійшли… Давайте заберемо подразник для військових? Давайте допоможемо військовим командиром? Хлопці після військових дій мають адаптуватися та врівноважити психіку солдатів,” – виступив зі словом Микола Гінайло, член Громадської ради.

Пролунала пропозиція, щоб районна рада та адміністрація із сільськими радами також прийняли аналогічні рішення.

Додамо, що заборона має стосуватися всіх осіб, які одягнені у військову форму не зважаючи на місце служби і ранг та тих жителів міста, котрі носять камуфляж у повсякденному житті (тобто придбали на ринку чи магазинах).

Під час голосування, присутні підприємці одноголосно підтримали заборону продажу алкоголю для осіб у військовій формі. Члени Громадської ради також одноголосно проголосували за заборону. Далі заборона буде направлена на розгляд міськвиконкому.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер