<

Історико-архітектурний опорний план міста та проект зон охорони пам’яток презентували у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 16.02.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

14-го лютого у Володимирі-Волинському відбулась презентація історико-архітектурного опорного плану міста та проекту зон охорони пам’яток. Також повідомили про оновлення картографічної основи міста у масштабі 1:2000.

На презентації були присутніми заступник міського голови Лариса Кулікова, керуюча справами Ірина Ліщук і депутати міської ради, – пише сайт міськради.  

“Історико-архітектурний опорний план міста та проект зон охорони пам’яток міста Володимир-Волинський Волинської області.” розроблено ТОВ “НПК МІСТО України” на замовлення управління архітектури та містобудування.

Як зазначив під час презентації перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, в історико-архітектурному опорному плані та проекті зон охорони пам’яток вказані:

  • межі історичного ареалу міста;
  • межі охоронних зон пам’яток і охоронюваного ландшафту;
  • межі регулювання забудови й археологічного культурного шару.

Тож надалі при проведенні містобудівної діяльності будуть враховуватися всі зони та межі для охорони культурної спадщини.

Також протягом травня-вересня 2019-го року ТОВ «КОМПАНІЯ ГЕОНІКС» надавала послуги по актуалізації картографічної основи у масштабі 1:2000 міста Володимир-Волинський, про яку теж йшла мова.

“Були виконані роботи зйомки з квадрокоптера, адже актуальною лишалась зйомка 1992-го року. Процес діджиталізації все-таки запущений. В майбутньому, можливо, за роки, буде запущено геопортал відкритих даних, саме ця зйомка є основою.

На цьому тижні будуть виконані додаткові роботи до неї: будуть нанесені всі інженерні мережі: надземні і підземні. Це також дуже зручно і показує нам при проектуванні чи видачі документів, як бути. Містобудівний кадастр буде запущений і це також є його основою”, – розповів виконавець робіт.

Отримана нова зйомка міста дасть змогу:

  • надавати громадянам міста топографо-геодезину зйомку в М 1:2000 для отримання містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва;
  • консультації щодо доцільності та можливості розміщення об’єкта який планується збудувати;
  • на цій основі розробляти містобудівну документацію;
  • створити основу для містобудівного кадастру і геопросторових даних та для ряду інших цілей, які виникають в результаті господарської діяльності службами міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер