<

Історична справедливість: нардеп Ігор Гузь ініціює повернення княжому місту назви «Володимир»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 17.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
75
/ коментарів 14

Народний депутат Ігор Гузь звернувся до мешканців Володимира-Волинського з ініціативою про відновлення історичної справедливості, а саме – повернення місту його славної назви «Володимир».

На сторінці в фейсбуці Гузь висловив своє переконання в тому, що містяни повинні пам’ятати свою історію. Адже сотнями років в усій Європі наше місто над Лугою знали саме за такою назвою. І тільки за часів Російської імперії, а далі – Радянського союзу, місту додали назву “Володимир-Волинський”.

“Звертаюся до міського голови й сьогодні вже оформив офіційне звернення, і до депутатського корпусу – підтримати цю позицію. Надалі буду звертатися до депутатів Волинської обласної ради, аби вони теж підтримали перейменування міста і восени, переконаний, український парламент поставить остаточну крапку й місто набуде назви «Володимир»”, – пише нардеп.

Ігор Гузь наголошує, що вже багато міст в Україні пройшли цю процедуру. Важливим переконанням у цьому став його нещодавній візит у Переяслав, який десятки років носив назву «Переяслав-Хмельницький». Мешканці цього міста, за словами депутата, не стикнулися з серйозними юридичними, адміністративними проблемами після перейменування.

“Переконаний, це також не стосуватиметься і мешканців Володимир-Волинської, а згодом – Володимирської громади. Знаю настрої в місті й переконаний, що переважна більшість мешканців громади підтримають цю ініціативу також і нам спільними зусиллями вдасться відновити історичну справедливість. Так – перейменуванню міста! Так – славному, великому, княжому Володимиру!”, – висловив своє націлення Гузь. 




коментарів: 14
  1. Не стикнулися з серйозними юридичними, адміністративними проблемами після перейменування ? Це як? Приписку заново ? Увсіх документах де вписана назва міста вносити зміни? Це все безкоштовно? В місті, де людям нема роботи, важлива назва? В місті де нема заводів, фабрик ,виробництва, одна спекуляція процвітає, людям важлива назва міста? В місті де 40 % військові,актуальна назва? Ви рахуєте наразі це важливо? Чи знову відмивання?

  2. Давно пора і не треба все звалювати в один кошик ,про підприємства і роботу з назвою міста ,ніхто не мішає відкривати підприємство ,якщо маєш голову і гроші і не забувайте за чийого керування всі підприємства були знищені .

      • Чудак, якщо тобі в будинку потрібно замінити підлогу але ти можеш лише помити вікна, то що не мити вікна поки не заміниш підлогу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця