<

Громада «за», а священик забрав свої речі з церкви: у Вощатині люди проголосували за перехід до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 3.02.2019 / Володимир /
Перегляди
16
/ коментарі 2

3-го лютого у селі Вощатин, Володимир-Волинського району відбулися збори щодо переходу громади парафії Петро-Павлівського храму до ПЦУ.

На збори з’явилося майже 50 людей. Представники ініціативної групи, які збирали підписи за перехід по селу, показали «БУГу» документ з зібраними більш як 90 підписами.

У храмі вже майже 11 років, за словами прихожан, звершує богослужіння отець Сергій Музика. Він вийшов на розмову до прихожан не сам, а з священиками УПЦ МП, які приїхали в цей день у Вощатин.

За словами священиків, вони «давали клятву і є людьми церкви», тому не можуть через неї переступити. Також вони розповідали про канонічність церкви, просили людей почекати із рішенням щодо переходу і повернутися до нього після завершення виборів, оскільки в релігію вмішується політика.

Люди такого заклику не підтримали. Збори були голосними і відкрити їх староста сіл Ласків та Вощатин Тетяна Шейчук змогла тільки після півгодинного дискусійного спілкування громади та священиків.

Під час дискусії прихожани піднімали питання проведення богослужінь на українській мові. Священик церкви намагався довести, що право голосувати за перехід можуть тільки мешканці села Вощатин, а не прихожани з Ласкова.

Охочі присутні на зборах зареєструвалися для проведення голосування. За результатами голосування 47 людей проголосвало за перехід до ПЦУ, а один – проти. За рішенням більшості документи з протоколом зборів передатуть у Володимир-Волинську єпархію ПЦУ.

Ще до завершення зборів отець Сергій Музика пішов до церкви та почав збирати свої речі, серед яких і священичі ризи. Громада намагалася йому довести, що цього він робити не має права. В кінці визначили, що «чорна та синя ризи» належать йому, тому дозволили їх забрати.




коментарів: 2
  1. “…отець Сергій Музика пішов до церкви та почав збирати свої речі, серед яких і священичі ризи. Громада намагалася йому довести, що цього він робити не має права.”
    Цікаво, а коли діти отих громадян випускаються із дитсадочка чи зі школи – вони теж все, на що збирали гроші, з собою забирають???
    Як там у класика? “Село неначе погоріло, неначе люде подуріли…”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер