<

“Гойдалки” у КП “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” продовжуються. Збори трудового колективу чи бенефіс головного інженера?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 11.03.2016 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарі 4

11-го березня, з ініціативи адміністрації КП “Володимир-Волинськтеплокомуненерго”, були проведені збори трудового колективу підприємства. На порядок денний виносилося питання про затвердження нового штатного розпису установи та шляхи подолання важкої економічної ситуації тепловиків. Однак, збори не зібрали кворуму, тому захід в черговий раз перетворився у “перестрілку” між головним інженером Ярославом Жуком та директором Романом Лисюком.

Зі 198-ми працівників підприємства на зустріч прийшли лише 83. З поважних причин відсутніми були 38-м чоловік, де решта – не відомо. Головний інженер підприємства, який активно займався організаційними питаннями перед початком зборів, в результаті за відсутність кворуму звинуватив адміністрацію установи у поганій організації заходу. З його міркувань, люди не прийшли тому, що їм не доступно донесли інформацію про проведення зборів.

На зустріч із тепловиками прийшли представники міськвиконкому – перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук та депутати міськради – Сергій Коба, Григорій Цаль-Цалко та Сергій Барщевський. Усі вони, до речі, приймають участь у роботі комісії, що наразі перевіряє усі сфери діяльності підприємства та в кінцевому результаті має подати план виходу теплокомуненерго із кризи.

Заступник міського голови у зверненні до присутніх зазначив, що ситуація на підприємстві зумовлена державною політикою у сфері газопостачання. “Всі ви добре знаєте, що монополіст, який постачає газ, вимагає тепер попередньої 100% оплати за свої послуги. За невиконання цих умов передбачені чималі штрафи. На сьогодні теплокомуненерго боргує Володимир-Волинській філії ПАТ “Волиньгаз” близько 13-ти мільйонів гривень В них – майже 60% – це борг держави по перерахуванню пільг та субсидій, а також – різниця в тарифах. Влада міста чекає від адміністрації установи якихось бізнес пропозицій по подоланню такої ситуації”, – зазначив пан Матвійчук.

Наразі в державний бюджет не закладені кошти по поверненню тепловикам коштів за різницю в тарифах. НАК “Нафтогаз”, в свою чергу, до уваги таку ситуацію не приймає та проводить судову тяганину по стягненню з підприємства боргів, які воно повертати б і не мало.

Ярослав Жук – головний інженер підприємства – в черговий раз мав підготовані так звані “факти” недолугої політики, яку, з його слів, проводить директор підприємства. Пан Жук вважає, що Роман Лисюк підписав незаконне рішення про передачу котельні на Устилузькій, 29 в оренду. “На металобрухт було здано три чавунні котли за смішною ціною – 21-на тисяча гривень. Приміщення, площею майже в триста квадратних метрів оцінене всього лише у 55-ть тисяч гривень. Це смішні гроші! Підприємство просто частинами деребанять, скоро у КП не залишиться нічого, все передадуть в оренду! І взагалі, частина котелень, переведених на тверде паливо не рентабельні! Хто проводив економічні розрахунки? Хто аналізував доцільність тих чи інших кроків?”, – обурювався головний інженер.

Окрім того, на адресу директора “полетіли” звинувачення у тому, що преміальні працівникам адміністрація КП платила не законно – готівкою. Присутні працівники одноголосно заперечили такі факти, озвучені головним інженером. Пан Лисюк попросив надати документи, які свідчать про правоту Ярослава Жука, однак той сказав, що надасть підтвердження лише прокуророві.

Захищаючись від звинувачень свого працівника, Роман Лисюк зазначив, що сам на підприємстві нічого не вирішує, а діє згідно рішень сесії міськради та розпоряджень міськвиконкому. Деталі про бачення ситуації на КП “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” його директором- дивіться незабаром у відеосюжеті. 

Врешті, колективу набридло вислуховувати звинувачення Ярослава Жука та захисні промови Романа Лисюка і люди почали розходитися. “Наступного разу збори необхідно підготувати краще та потурбуватися про явку більшості працівників, аби окрім розмов можна було б приймати якісь рішення”, – рекомендував перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

IMG_2851
IMG_2860




коментарів: 4
  1. Жучара справді вже втомив своїми викрутасами. Він ще й без медогляду працює! Може б хоч лікарі зупинили цього вилупка?!

  2. так той жучара сам за день до зборів колективу проїхався по робітниках,щоб ті не йшли на збори!!!!! то така погана робота Лисюка? чи продумані дії головного інженера?

  3. Молимось на зміни до КЗПП, може хоч тоді ідіотів можна буде позвільняти!

  4. Читаючи цей весь допис,упевнююсь,що і Антижук,і Чесний-працівники контори або Саганюкові депутати!Без медогляду працює не Жук(він відповідає за ТЕХНІЧНУ ситуацію),аЛисюк і Черняк(інженер з охорони праці)Доречі,ПОСТІЙНИМ опереторам не дали навіть направлення на проходження медогляду!!!!Їх просто розрахуйють по закінченню сезону,адже і підстава є-відсутнісь медогляду!Жук до цього не має НІЯКОГО відношення!Що ж стосується коментаря Чесного,то це справжнісінька БРЕХНЯ!!!!!!!Коли стало зрозумілим,що кворуму нема,дирекція наполягала на тому,щоб всі відразу ж розходились і саме Жук просив трохи дати часу,з надією,що вдасться збори провести!Доречі,кореспондент сидів поряд з Лисюком.Ніяких думок з цього приводу?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця