<

День міста з ранку 26-го липня почали відзначати у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 26.07.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

День народження древнього Володимира відзначають містяни та гості міста 26-го липня. Уже із 10-ї ранку усі, хто мав вільний час, міг знайти собі заняття. Для малечі відкрили майданчик розваг,любителі чотириногих друзів могли відвідати виставку собак. У центрі міста, біля Обеліску Слави православні віряни Української православної церкви (Московського патріархату) відслужили молебень на честь 1000-ліття з дня смерті князя Володимира Великого.

Із самого ранку у Володимир-Волинській міській раді людно. Не зважаючи на недільний вихідний, влада міста приймає поважних гостей. Серед них – делегація із польського міста Ленчиця на чолі із бурмістром Кшиштафом Ліпінські, представники Кентшинського повіту (голова делегації – староста Рішард Нєдзьовка) та міста Кентшин на чолі із заступником бурмістра Даміаном Нєтшебою. Хрубешівський повіт представляв віце-староста Лєшек Червонак.

_DSC0500
_DSC0502
_DSC0495
_DSC0491
_DSC0494

Українські міста також приїхали привітати Володимир-Волинський із 1027-мою річницею. Дубно, Сарни, Коростень та найближчі сусіди – Нововолинськ прибули на офіційні заходи до свята.

Коротка зустріч у приміщенні міської ради, передача сувенірів та подарунків місту від гостей, і усі вирушили на площу Героїв, де взяли участь у молебні, присвяченій 1000-літтю із дня смерті князя Володимира, а також до Дня міста.

Представники духовенства – також досить імениті. В гості до пастви Успенського собору завітали Митрополит Вінницький і Барський Симеон і Архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим. Володимир-Волинську церковну громаду представляв Архієпископ Володимир-Волинський та Ковельський Володимир.

_DSC0012
_DSC0018
_DSC0034

Під час молебні до офіційних делегацій приєднався і голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. І не сам, а з дружиною Галиною Гунчик. Опісля молебні губернатор привітав усіх містян зі святом, згадав значний державницький внесок князя Володимира у розвиток України як сильної, європейської, культурної держави. Вітальне слово до присутніх вірян сказав і міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

_DSC0024
_DSC0048
_DSC0051
_DSC0055
_DSC0057
_DSC0063

Духовенство поклало квіти до меморіальної дошки із портретами загиблих воїнів АТО та зазначили, що вони поклали своє життя за незалежність України. Загострення політичних тем у святковий день і представники Української православної церкви (Московського патріархату), і представники влади уникнули. Навпаки, атмосфера була дружня.

А доки до покладання квітів, що розпочалося о 12:00 лишався час, Володимир Гунчик із дружиною у супроводі Петра Саганюка відвідали ярмарку, що працює в рамках “Володимирського Узвозу”.

_DSC0042
_DSC0062
_DSC0097
_DSC0101
_DSC0106
_DSC0109

За подіями Дня міста у Володимирі-Волинському слідкуйте далі на нашому сайті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця