<

Через громадську організацію з Києва у Володимирі-Волинському не можуть продовжити роботи з розчистки Риловиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 21.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
22
/ коментарі 3

Через громадську організацію з Києва не можуть продовжити роботи з розчистки річки Риловиці. Активісти організації пишуть листи до Мінекології, тому роботи не вдається запустити.

Про це пише Володимир Медіа.

Очисні роботи на руслі річки розпочалися у 2018 році за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя за кошти державної субвенції на умовах співфінансування з міською радою.

Однак, щоб продовжити їх, був розроблений проєкт, який має пройти процедуру оцінки впливу на навколишнє сердовище (ОВНС), яка передбачає публікацію заходів, які потрібно буде розробити.

За словами начальника управління ЖКГ Віктора Фіщука, через певний період громадські організації та певні особи можуть надавати зауваження до цих заходів та намірів, і ставити запитання у письмовому вигляді. З Києва одна з організацій, відповідно до публікації намірів, надіслала деталізований запит на кілька сторінок, і ніхто не знає звідки взяти інформацію, яка їм потрібна. С

Серед питань, на які вимагається відповідь, – перелік і види рослин та птахів, занесених до Червоної книги, зелених насаджень, риби тощо, які знаходяться на території річки.

“Подібна ситуація склалася не лише у нас, наприклад, у Ковелі на одному з об’єктів, який також чекає на ОВНС, була віднайдена лілія червонокнижна, тепер шукають місце, передбачене для її пересадки. І це відповідно гальмує там роботу. Наразі намагаємося вирішити це питання”, – зазначив Віктор Фіщук.

Видання нагадує, що активіст Тарас Сватко раніше виявив факт забруднення річки нечистотами. Суть полягає в тому, що жителі прибережної зони вивели свою каналізацію прямо в річку. Направивши звернення до Володимир-Волинської міської ради та Державної екологічної інспекції України, отримав відповідь від екологів про те, що вони тут безсилі і вся відповідальність, за їхніми словами, лежить на органі місцевого самоврядування.




коментарів: 3
  1. Все правильно , потрібно знайти цих хитрих домовласників які загаджують річку ,в міській раді є еколог який отримує гроші ,от нехай і займеться цією проблемою ,про яку вже пишуть не один рік ,але все стоїть на місці .

  2. Там немає що шукати. Бачила сама трубу, із якоі виливається “чистенька” водичка прямо в річку .

  3. Робите проблему на рівному місці – заткнути чи заварити ту трубу, або щедренько запінити з боку річки та й по всьому. Швидко і дієво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця