<

36 річниця аварії на ЧАЕС: у Володимирі вшанували роковини трагедії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:07 | 26.04.2022 / Володимир / , /
Перегляди
223
/ Коментарі відсутні

26 квітня у Володимирі у храмі св. Юрія та біля пам’ятного знаку «Пам’ятай Чорнобиль» провели заходи, присвячені 36-й річниці трагедії на ЧАЕС.

У третій день Великодня чимало ліквідаторів та небайдужих мешканців прийшли до храму св. Юрія, щоб провести літургію за загиблими, які ціною власного здоров’я зупинили загрозу для усього людства, – повідомляють на сайті міста.

Близько 130-ти ліквідаторів з Володимира та району брали участь у ліквідації лиха та його наслідків.

Пам’ятні заходи традиційно відбулись і біля знаку “Пам’ятай Чорнобиль”, де присутні згадали загиблих покладанням квітів та хвилиною мовчання під символічних 36 ударів дзвону, який щорічно звучав і звучатиме, віддаючи данину мужності і героїзму загиблих.

Зі словами поваги та вдячності до побратимів звернулась очільниця ГО “Спілка Чорнобиль” Світлана Богайчук, вкотре згадавши неоцінений вклад ліквідаторів, їхню згуртованість і дружність. Вона зазначила, що “Чорнобильський дзвін” дзвонитиме до тих пір, допоки житиме хоча б один ліквідатор.

Принагідно вона вручила нагороди “За участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС” Адаму Драганчуку, Олександру Маслію та Миколі Стоцькому, а також медалі за заслуги “Честь, подвиг, жертовність” Володимиру Морису та Миколі Лоско.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця