<

Спочатку вбив батька, а потім ще 14 людей: розповіли деталі стрілянини у Празі

16:41 | 22.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
363
/ коментарі 2

21-го грудня в центрі Праги на площі Яна Палаха, сталася стрілянина в будівлі філософського факультету Карлового університету. Внаслідок цього загинули щонайменше 14 людей, ще 25 поранені.

Про це інформує ТСН.

Як сталася стрілянина

За повідомленнями поліції, стрілець використав довгоствольну зброю з оптичним прицілом. Людей терміново евакуювали з університету, але на фото та відео з місця подій видно тих, хто вибігав і вистрибував з вікон будівлі факультету.

Містянин Тарг Пейшенс, який проживає в будинку неподалік місця події, розповів ЗМІ, що чув “багато пострілів”.

“Я виглянув зі свого балкона і побачив, як прибула поліція. Декільком поліцейським було важко зупинити людей, які йшли до місця події”, – розповів він.

Медики повідомили, що на місце виїхала значна кількість їхніх бригад, а також спецавто, які використовують у разі масової небезпеки.

О 16:00 поліція ліквідувала стрільця. На місце події одразу прибув міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан і очільник чеського уряду Петр Фіала.

Ким був стрілець із Праги

Ймовірним стрільцем може бути Давид Козак. Користувачі Мережі знайшли однойменний (David Kozák) телеграм-канал, у якому автор готувався до “шутингу”. Він був створений 9-го грудня. Автор у ньому розповідає, що планує зайнятися “скулшутингом”, а “надихається” він стрілками, які влаштовували масові вбивства у школах.

“Я хочу зробити скулшутинг і, можливо, суїцид… Цей канал – щоденник, де я буду розповідати про своє життя до стрілянини”, – писав ймовірний празький стрілець ще 10-го грудня.

Своє останнє повідомлення в каналі він опублікував 19-го грудня. У ньому він скаржиться на дзвін у вухах і бажання “вирвати їх”.

За повідомленнями поліції, стрілець мав “величезний склад зброї та боєприпасів” і тільки швидкі дії правоохоронців запобігли більш масовому кровопролиттю. Його почали шукати ще до того як він почав “шутинг”, оскільки його батька знайшли мертвим у селі біля Праги. Поліція припускає, що його міг вбити власний син — празький стрілець.

Що відомо про постраждалих

Поліція підтвердила, що внаслідок стрілянини загинули 14 осіб, а 25 отримали поранення різного ступеню тяжкості. За словами очевидців, серед жертв є одногрупники стрільця.

Уряд Чехії оголосив 23-го грудня днем жалоби за загиблими. Розслідування триває.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота