<

Позачергова сесія Володимир-Волинської райради – піар чи необхідність?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 9.04.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Вже доброю традицією у депутатів Володимир-Волинської райради стало не з’являтися на сесії. 8 квітня на позачергове засідання депутати знову не спромоглися зібратися в більшості. Майже 40 хвилин нудилися народні обранці, які з’явилися вчасно, а заступник голови райради Павло Карпюк у коридорі видзвонював тих, хто підписав ініціативний лист про скликання сесії, але прийти забув.

Що це було і чим це політично приправити – такі емоції панували у присутніх депутатів, представників громадськості та ЗМІ, які прийшли о 10:00 в приміщенні районної ради, аби взяти участь у позачерговій сесії. Яке питання було настільки важливим, що потребувало згону депутатів з усього району напередодні пасхальних свят, якщо чергова сесія призначена на 24 квітня.

Передсвятковий тиждень дався в знаки – на 10:00 депутатський кворум не зібрався. 36 хвилин чекали ще 2 представників, аби сесія вважалася легітимною.

Питання, які розглядали депутати – це “Про звернення Володимир-Волинської райради до Верховної ради України, КМУ щодо відновлення пільг з відшкодування фактичних витрат та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах”, “Про звернення Володимир-Волинської райради до Голови правління пенсійного фонду України з приводу призупинення подачі позовів щодо відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах”,”Про звернення Володимир-Волинської райради до Президента України щодо відновлення історичної справедливості та повернення Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України посмертно” і “Про інформацію Управління Держземагентства у Володимир-Волинському районі Волинської області щодо стану земель сільськогосподарського призначення у Володимирі-Волинському районі”.

Як стало відомо журналістам “БУГу”, передісторія скликання цієї нагальної позачергової сесії наступна. 1-го квітня фракція “Свобода” звернулася до районної ради із пропозицією включити дані питання у порядок денний сесії. Ці документи були зареєстровані райрадою та подані відповідні доручення щодо організації їхнього розгляду. Проте, через 2 дні, 3 квітня, частина депутатів різних політичних партій та фракцій, звернулася з аналогічною пропозицією. І відповідно до чинного законодавства, на вимогу 1/3 депутатського корпусу була скликана позачергова сесія. Ініціатором збору підписів про позачерговий з’їзд став Павло Карпюк.

Павло Карпюк

Доповідачем по 3-х питаннях на сесії був головний ініціатор дійства – заступник голови райради. Знайомлячи присутніх із суттю проектів, жодним словом не обмовився про політичні підтексти цих звернень та не згадав про якісь партійні ініціативи по висвітлених темах. Хоча, у проекті рішення щодо повернення звання Героя України Бандері та Шухевичу вказано, що це була пропозиція депутатів фракції “Свобода”.

Присутні на сесії депутати, перемовляючись між собою, висловлювали обурення тим, що мешканцям сіл довелося залишити господарства і “вбити” цілий день на розгляд питань, які не мали якоїсь нагальності. Тим паче, за два тижня – чергове сесійне дійство. “Напевно, якась політична сила вирішила нашими руками попіаритися на популярних державницьких темах – повернення звання Героїв тим, хто не потребує паперового доказу свого героїзму”,  – шепотілися між собою депутати.

ы00006

Звісно, питання кому і з яких доходів сплачувати пільгові пенсії, встановлені державою, для сільгоспвиробників Володимир-Волинського району дуже важливе. Однак, чому саме зараз, напередодні Пасхи, постало так нагально питання, яке болить аграріям вже із січня? До речі, депутати обласної ради зробили це 20 березня і їхнє звернення уже опрацьовується урядом та народними депутатами.

На запитання журналістів, коли будуть оформлені та надіслані у Парламент і Уряд рішення позачергової сесії Володимир-Волинської райради, отримали відповідь: згідно із термінами, передбаченими у чинному законодавстві. А по-людські – після Пасхальних свят. Висновки – робити Вам, мешканці району!




коментарів: 2
  1. Чергова некомпетентність журналіста гузьовського бугу, відповідні 3 звернення з правками депутатів були відправлені у цей же день, після підпису вусатого Андрійка. І наступного дня ВР визнала ОУН УПА борцями за незалежність України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер