<

ДТП у Соловичах. 20-річний мешканець Володимира-Волинського збив двох людей на узбіччі дороги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 18.08.2016 / Володимир /
Перегляди
645
/ коментарів 6

21-річний Руслан та неповнолітня Аня вже другий тиждень перебувають у комі у Волинській обласній лікарні. Лише днями вони почали самостійно дихати, але стан їх досі «стабільно важкий».

Постраждали молоді люди в ДТП ще 6-го серпня. Та їх батьки досі не знають, хто винен у тій страшній аварії і бояться, що винуватцеві усе зійде з рук, бо навіть свідка, який дивом уникнув ушкоджень, поліція досі не опитала. А водій до поліції звернувся сам наступного дня і лише тоді в нього взяли аналіз крові на освідування: на місці ДТП цього не зробили, – повідомляє ІА Волинські новини.

6 серпня двоє мешканців Турійська, випускники 11 класу Анна та Юрій, вирішили поїхати в село Соловичі на танці. Сіли на вечірню маршрутку. Та коли приїхали, то залишався ще час до дискотеки, і вони вирішили піти на озеро Величі. В селі до них доєднався їхній знайомий Руслан, тож друзі втрьох вирушили відпочивати.

Близько 22.00 години молоді люди йшли ґрунтовою дорогою в напрямку до озера і побачили, як на шаленій швидкості назустріч їде автівка. Аби не було біди, вони зійшли на узбіччя, хоча дорога була доволі широкою.

«На тому місці можуть три машини розминутися, але ми зійшли з дороги. Руслан був найближче до дороги, потім йшла Аня, а вже далі я. Спочатку машина їхала прямо, а коли з нами порівнялася, то в останній момент повернула на нас. У нас і секунди не було щоб зреагувати. Мене тільки збило з ніг, а Аню і Руслана підкинуло в повітря. Від моєї голови машина пронеслася за сантиметрів 10», – розповідає Юрій.

Коли хлопець прийшов до тями – побачив своїх друзів у крові та почав телефонувати в «швидку», поліцію, до батьків. З машини (бежевого BMW) тим часом ніхто не вийшов подивитися, чи потрібна комусь допомога. Більше того – водій намагався виїхати, але колеса автомобіля загрузли. Юра каже: побачивши, що машина може втекти, сфотографував реєстраційний номер: LU 863CW. Машина була заведена і коли збіглися люди, прте, коли приїхала поліція – двигун вже не працював.

«Тільки тоді, коли вони побачили, що є хтось при тямі, і те, що я фотографую, з автомобіля вийшли троє – всі напівроздягнені (без майок). Але я ще коли до тями приходив чув, як хтось наче втікав, тож, ймовірно, був там хтось і четвертий. Коли ті троє вийшли з машини – почали кричати, що вони немісцеві, з Володимира-Волинського, хотіли взяти телефон, але я не віддав», – каже Юрій.

Хлопець розповідає: від трьох молодиків добряче тхнуло спиртним та й поводилися вони неадекватно: коли приїхала поліція вони сміялися, читаючи статуси у соцмережах. З розмов відомо, що напередодні компанія молодих людей відпочивала на базі, розташованій біля озера Величі.

Нині Руслан і Аня – досі у комі. Стан їх стабільно важкий. Днями вони почали самостійно дихати, але батьки щодня чергують біля дітей і досі не знають причини аварії. Більш того, рідні побоюються, що справу хочуть просто «прикрити», бо зі свідком ДТП, тим самим Юрієм, який йшов того вечора разом з їхніми дітьми, працівники поліції ні разу не зв’язалися, аби взяти свідчення.

Тим часом Турійщиною ширяться чутки, що за кермом перебував син «когось зі зв’язками», та кого саме – не знають. Аби справу таки належно розслідували, батьки Руслана та Ані, в перерві між чергуваннями біля дітей, днями написали відповідну заяву в прокуратуру області.

У відповідь на усний запит у ГУ Нацполіції області повідомили, що особу водія, який був за кермом автомобіля, встановили: ним виявився 20-річний мешканець Володимира-Волинського. Чи був він на момент аварії тверезий – досі невідомо: водій сам звернувся до поліції лише наступного дня і тоді в нього взяли кров на визначення вмісту алкоголю. Результати аналізу досі не надійшли. Вочевидь, коли на місце аварії прибула поліція, то водія там вже не було, інакше б освідування провели того ж вечора.

Наразі за фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 КК України. Але статтю можуть перекваліфікувати після того, як судово-медична експертиза встановить ступінь тяжкості тілесних ушкоджень постраждалих, які досі не приходили до тями. Нині, згідно з офіційною інформацією, в рамках провадження призначені судово-медична експертиза та експертиза транспортного засобу, який перебуває на штрафмайданчику.




коментарів: 6
  1. Машина була заведена і коли збіглися люди, прте, коли приїхала поліція – двигун вже не працював.- емм, що прошу?!

    Хоча я й сам згідний, що авто на польських номерах це хороший шанс на авто для тих, кому не вистачає грошей, але це таки і проблема, коли за кермо так сідають ті, кому не варто.

    • а найбільша проблема полягає в тому, що в таких авто якщо ти втечеш з місця пригоди ніхто і ніколи не визначить хто керував автомобілем бо ввозять їх на територію України громадяни інших держав і кінці у воду. Ну що защітнєчгі польских відер? де ви? що скажете що не важливо яка машина, а головне хтор за кермом? ну так за кермом поляків їздить в основному бидло, п”яне, неадекватне бидло, яке треба відстрілювати, а не за руль пускати

  2. И снова, как в истории с Катей Лыткиной, звучит фраза “син когось із зв’язками”. Простые люди-труженники не имеют никаких прав в этом конченном государстве. Если у тебя нет мешка денег или связей, ты – никто. Это с таким государственным укладом мы собрались в Европу? Да кому в Европе нужно это новое Сомали? Как жить или, правильнее, выживать простому человеку в таких условиях?

  3. Не номери збивають людей, а неадеквати за кермом. А таких розумників-провокаторів, як Віталька, не можна пускати за клавіатуру. Просто треба бути людьми і цінувати життя, як своє, так і ближніх.

    • і в чому ж я провокатор, вельмишановна Лілія? аргументуйте будь ласка. Я свою думку чітко аргументував, а от ви вдаєтеся до голослівних звинувачень

  4. Скільки можуть люди страждати через таких їздаків, поліції не має на дорогах, багато людей їздять п”яними і не має контролю!!! З однієї сторони добре, що є можливість купити авто за кордоном, бо ціни доступні. Але, через доступність цін їздить багато придурків! Я також водій, тому коли бачу номери на польських номерах то стараюсь триматись подалі, бо неодноразово на бачив, як вони поводяться на дорогах. Задовбало!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер