<

Володимир Гунчик владі на місцях: затвердити програми для військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:44 | 3.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині підтримка військовослужбовців залишається пріоритетом. Свідченням цього є прийняті за ініціативи голови облдержадміністрації Володимира Гунчика окремі цільові «військові» програми. Мета їх створення напрацювання механізму фінансової підтримки військовослужбовців.

Більше того – стосується вони як матеріально-технічного забезпечення задля зміцнення обороноздатності регіону, так і покращення соціально-побутових умов учасників бойових дій, інвалідів війни, а також членів сімей загиблих військовослужбовців, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, це такі як Регіональна програма підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік та Програма матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ), підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2016-2020 роки.

Ще один крок у цьому напрямку зробила Луцька міська рада, яка прийняла Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти, військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки та передбачила відповідні кошти для фінансування. Загальний обсяг фінансування складає 96 млн грн, у тому числі кошти міського бюджету – 24 млн грн.

Учасники бойових дій, які перебувають на квартирному обліку, матимуть можливість придбати житло на умовах співфінансування – 50%. Ще 50% компенсують з міського бюджету, обласного бюджету, коштів спонсорів, забудовників тощо.

Відтак голова, облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся листом до міських рад, районних державних адміністрацій спільно з органами місцевого самоврядування розробити та затвердити аналогічні програми та передбачити їх фінансування на відповідні роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер