<

Військові пояснили, чому скликають резервістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:26 | 24.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Волинській області проводиться направлення резервістів оперативного резерву на навчальні збори. Мешканці області, які проходили військову службу по мобілізації і приймали участь в антитерористичній операції на Донбасі пройдуть польовий вишкіл на одному з військових полігонів Львівщини.

Резервістам нагадають основи фахової підготовки, а також досвідчені інструктори передадуть свій досвід у  виконанні бойових завдань за призначенням, –пише ВАР з посиланням на обласний військомат.

Одним з офіцерів, який вирушає на навчальні збори є лейтенантДмитро Артисюк з Рожищенського району. Військовий фах Дмитро набув на кафедрі військової підготовки Рівненського національного університету водного господарства та природокористування,  а практичні навички отримав у 2015 році, коли проходив військову службу в одному з інженерних підрозділів оперативного командування «Захід», де займався підготовкою саперів. Зараз лейтенант запасу добровільно виявив бажання пройти додаткову військову підготовку.

Для мене участь у зборах резервістів, по-перше, це бажання вдосконалити власті фахові навички, передати набутий раніше досвід іншим, – розповідає Дмитро. – Ну і, звичайно, зустрітися з бойовими побратимами з якими проходив військову службу.

Як ми раніше повідомляли, у Збройних Силах України проводиться другий етап зборів резервістів оперативного резерву першої черги, мета яких – відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з’єднань силами резерву у випадку відвертої агресії.

Завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь сформовані із діючих військовослужбовців і резервістів змішані підрозділи.

0




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер