<

Відомі бізнесмени і ЗМІ відмовляються від участі у форму в Ер-Ріяді через підозри щодо вбивства журналіста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:45 | 14.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відомі видання та телеканали, зокрема, Bloomberg, The Financial Times, The Economist і The New York Times заявили про відмову бути медіа-спонсорами економічного форуму в Ер-Ріяді, який організовує спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, через ситуацію зі зниклим журналістом Джамалем Хашкаджі.

Від участі у заході також відмовляються відомі бізнесмени,- повідомляє НВ.

Головний виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі заявив, що не буде присутнім на форумі, якщо “не з’явиться принципово інша інформація”.

Британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон повідомив, що зупинить роботу двох туристичних проектів у Саудівській Аравії.

Водночас глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що вона «нажахана» повідомленнями про долю журналіста Джамаля Хашкаджі. Утім, вона все-таки планує взяти участь в економічному форумі в Ер-Ріяді.

Форум також планує відвідати міністр фінансів США Стівен Мнучин.

«Зараз моя відповідь – я їду. Якщо наступного тижня буде більше інформації, я врахую її», – сказав він.

Економічний форум в Ер-Ріяді відбудеться 23-25 жовтня.

Джамаль Хашкаджі працював головним редактором саудівської газети Al-Watan, а також очолював заснований в Бахрейні телеканал Al-Arab. Журналіст відомий своїми критичними публікаціями щодо влади Саудівської Аравії, у 2017 році він переїхав до США. Журналіст пише критичні статті для газети The Washington Post про ситуацію в Саудівській Аравії.

Хашкаджі зник 2-го жовтня після відвідування консульства Саудівської Аравії, де він мав намір отримати необхідні для укладення шлюбу документи. Про зникнення журналіста заявила його наречена. За її словами, Хашкаджі не покидав будівлю консульства. Джерела в поліції Туреччини заявили, що журналіст, ймовірно, був убитий всередині будівлі.

Саудівські чиновники заперечують звинувачення, заявляючи, що Хашкаджі самостійно покинув будівлю консульства.

Турецька проурядова газета Sabah оприлюднила фотографії ймовірних учасників “загону вбивць”, які, можливо, причетні до зникнення саудівського журналіста. Їхні особи вдалося встановити завдяки знімкам, зробленим камерами відеоспостереження в аеропорту і готелях, де вони зупинилися.

12 жовтня Туреччина повідомила владі США про наявність аудіо і відеодоказів вбивства журналіста Хашкаджі в консульстві Саудівської Аравії.

Записи турецьких спецслужб свідчать, що Хашкаджі був затриманий у консульстві 2 жовтня, а потім убитий і розчленований.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер