<

Від 510 до 850 гривень: з’явився законопроєкт про штрафи за порушення комендантської години

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 15.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
229
/ Коментарі відсутні

На сайті парламенту з’явився законопроект, яким пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

Авторами виступили шість нардепів: Максим Єфімов, Олександр Юрченко, Артем Дмитрук, Анатолій Бурмич, Євген Яковенко та Ганна Скороход, пише “Слово і Діло”.

Згідно із законопроектом №7553, під порушенням комендантської години мається на увазі перебування у певний період доби, під час дії військового стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток чи посвідчень.

Пропонується, щоб таке порушення тягнуло попередження або накладення штрафу від 510 до 850 гривень (30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Якщо громадянин повторно протягом року порушив комендантську годину, наступний штраф вже становитиме 1,7-3,4 тис. гривень (100-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Законодавчу ініціативу пропонується запровадити з огляду на те, що режим комендантської години в умовах військового стану до 24-го лютого не запроваджувався на території України, відповідальність за порушення відповідних обмежень відсутня у чинних нормативно-правових актах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер