<

Верховна Рада ухвалила закон щодо Донбасу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:28 | 18.01.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада в четвер, 18 січня, прийняла закон про реінтеграцію Донбасу (Про особливості державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях). За відповідне рішення проголосували 280 народних депутатів.

У законі вказується, що президент України отримує право на використання Збройних Сил України та інших військових формувань для стримування російської агресії, а також для забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями, – пише Корреспондент.

Документ визначає, що тимчасово окупованими територіями визнаються частини України, в межах яких збройні формування і окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють загальний контроль: сухопутна територія і її внутрішні води в межах окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, внутрішні морські води, прилеглі до цієї території, надра під територіями і повітряний простір над цими територіями.

Також тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ жодних територіальних прав.

Відповідно до закону, замість штабу антитерористичної операції (АТО) буде створений об’єднаний оперативний штаб Збройних сил. Передбачається, що на штаб буде покладено безпосереднє керівництво силами і засобами ЗСУ, інших військових формувань, МВС, Нацполіції і Державної служби з надзвичайних ситуацій, які залучаються до заходів щодо забезпечення безпеки і оборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер