<

Верховна рада підтримала законопроекти щодо змін у нормативній базі нацполіції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 10.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Законопроекти вносять зміни до майже півтори сотні нормативнихактів і є дуже важливими для діяльності правоохоронного органу.

10-го листопада, у Верховній Раді України були розглянутізаконопроекти № 3225 “Про внесення змін до деяких законодавчих актівУкраїни у зв’язку з прийняттям Закону України “Про Національну поліцію” та № 3387 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щододіяльності Національної поліції”, – повідомляють у прес-службі правоохоронців.

Презентуючи ці проекти законів, глава МВС України Арсен Аваков зазначив,що законопроект № 3225 передбачає внесення змін до 90 нормативних актів,зокрема – Кодексу України про адміністративні правопорушення,Кримінально-процесуального кодексу України, законів України “Про дорожнійрух” та “Про оперативно-розшукову діяльність”, правових основ боротьби зорганізованою злочинністю тощо. Зміни торкнуться формулювань, що містятьслова “міліція” і “органи внутрішніх справ”: їх замінять формулювання”Національна поліція”, “поліція”, “територіальний орган поліції”.

Прийняття цього законопроекту дозволить привести положеннязаконодавчих актів у відповідність до Закону України “Про Національнуполіцію”, а це, в свою чергу, забезпечить можливість практичної реалізаціїдій та повноважень поліцейських, закріплених нормами цього закону тауникнення колізій в частині застосування норми”, – зазначив Арсен Аваков.

Законопроектом № 3387 передбачено внесення змін до 54 нормативнихактів, що регламентують діяльність Нацполіції. Серед них – Кодексцивільного захисту України, законодавство України у сфері телекомунікації,протидії торгівлі людьми, правового статусу іноземців, інститутугромадянства. Прийняття цього проекту закону має на меті приведеннязаконодавства України у відповідність до Закону України «Про Національнуполіцію».

Арсен Аваков також представив народним депутатам новопризначеного главуНаціональної поліції України Хатію Деканоідзе.

Народні депутати підтримали законопроект № 3225, віддавши 289 голосів”за”. Водночас законопроект № 3387 підтримали 294 народних обранці.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада прийняла Закон України “ПроНаціональну поліцію”. Він набрав чинності 7 листопада цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер