<

Вартість оренди нерухомості в туристичних місцях скоротилася на 15% через пандемію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:13 | 9.03.2021 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Пандемія COVID-19 спричинила скорочення туризму у всьому світі. Через це вартість оренди житла у сервісі Airbnb у туристичних місцях скоротилася на 15%.

Про це пише Reuters, – передає Громадське.

Так, аналітики дослідили кількість пропозицій Airbnb із заброньованими ночівлями у лютому 2021 року в 50 найбільших містах Європи. З’ясувалося, що цей показник скоротився в середному на 21,9% з початку пандемії.

Наприклад, у Венеції лише у січні цього року вартість оренди житла скоротилася на 67% (за даними Airbnb та компанії-конкурентки Vrbo).

Фахівці зазначають, що до пандемії людям із середнім рівнем доходу було вкрай важко орендувати житло у Венеції. А тепер ця ситуація змінюється.

На думку експертів з нерухомості, сплеск пропозиції короткострокової оренди житла на сайті Airbnb під час пандемії змусив багатьох місцевих жителів у туристичних місцях позбутися їхнього власного бізнесу.

А ось у Airbnb заявили, що адаптувалися до нових умов, коли люди прямують в невеликі міста, а не в туристичні гарячі точки.

А коли туризм зможе знову відновитися?

Точну дату наразі не може назвати ніхто. Однак у Всесвітній туристичній організації заявили, що масова вакцинація людей від коронавірусу може стати запорукою відновлення міжнародних авіаперевезень, а отже, й туристичної галузі. Однією з умов для цього в організації також вважають ідею запровадження «ковід-паспортів», тобто сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Що стосується українців, то в січні Державна авіаційна служба дозволила авіакомпаніям виконувати рейси до курортних місць у 29 країнах. Саме туди українці зможуть полетіти влітку 2021 року на відпочинок, якщо не завадять карантинні обмеження. Повний перелік країн дивіться тут.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер