<

В Україні катастрофічна ситуація з кількістю фальсифікованого алкоголю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 20.06.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

На українському ринку величезна кількість фальсифікованого алкоголю та велика кількість неякісних продуктів.

Про це на прес-конференції заявила доктор технічних наук, професор Київського національного торгівельно-економічного університету НТЕУ Олена Сидоренко, – передає УНН.

“В Україні вартість продуктів харчування точно не гарантує їх якість. Водночас потрібно сказати, що якісний продукт не може бути в Україні сьогодні дешевим. А фальсифікований продукт може продаватися далеко не за низькими цінами. Через це у нас фактично катастрофа з величезною кількістю фальсифікованого алкоголю. Особливо серед таких товарів, як коньяк, бренді. Не кажучи вже про високі цінові категорії, де фальсифікат по деяких регіонах досягає 70-80%. Це віскі та інші міцні напої”, – сказала О.Сидоренко.

Також вона підкреслила, що крім великої кількості фальсифікату, українці вживають все більше неякісних та шкідливих продуктів.
“Українці мало їдять рибу. Причому тут ми їмо до 80% рибної продукції іноземного виробництва. А безпеку цієї групи товарів також не гарантовано”, – додала вона.

Експерт підкреслила, що в Україні постійно фіксується тенденція зростання цін на кондитерські вироби.
“І зростання цін тут абсолютно не обґрунтоване, тому що масово використовуються замінники, рослинні жири, пальмова олія. Ці продукти взагалі повинні коштувати копійки, але ціни на них зростають”, – зазначила О.Сидоренко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер