<

В Україні призначили нового міністра аграрної політики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:48 | 17.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

17-го грудня Верховна Рада призначила міністром аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

За його призначення проголосували 242 депутати. Після цього Лещенко прийняв присягу міністра, – повідомляє Громадське.

У вересні 2019 року Кабмін реорганізував Міністерство агрополітики, приєднавши його до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Але згодом представники влади почали говорити, що хочуть відновити аграрне міністерство.

Під час виступу перед депутатами Лещенко пообіцяв детінізувати аграрний реєстр, а також надати пільги малим фермерам, не уточнивши, які саме.

Що відомо про Лещенка?

Він закінчив юридичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка. З 2007 року працював у сільськогосподарській компанії OSG Group. Там він перебував на посаді головного юридичного консультанта.

У 2013 році Лещенко став асистентом кафедри фінансового права юридичного факультету Університету Шевченка. Того ж року Лещенко заснував агроконсалтингову компанію «Український аграрний центр».

З 1 жовтня 2019 року Лещенко був уповноваженим президента України з земельних питань. Під час перебування на цій посаді він лобіював ухвалення закону про ринок землі.

10 червня 2020 року Лещенка призначили Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Крім того, у цьому році Лещенко став директором компанії «Агродар ЛТД».

Відповідно до декларації за 2019 рік, родина Романа Лещенка володіє квартирою у Києві вартістю 2,8 млн грн, житловим будинком та земельною ділянкою в Черкаській області. Родині належать автомобілі Toyota Land Cruiser 150 вартістю 698 тисяч грн та Volkswagen Tiguan вартістю 358 тисяч грн.

Як ідеться у звіті партії «Слуга Народу», у I кварталі 2019 року як фізична особа Лещенко пожертвував політсилі 1,6 млн грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця