<

В Азовському і Чорному морях пройшли навчання ВМС України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:09 | 30.09.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Головною метою навчань є нарощування спроможностей органів військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та здійснення контрнаступальної операції.

Про це повідомляють на офіційній сторінці ВМС ЗСУ у Фейсбук.

Зважаючи на присутність нашого корабельного складу на Азовському морі, 6 тактичних груп корабельного складу Військово-Морських Сил ЗС України на Чорному та Азовському морях, виконують завдання за призначенням в інтересах оперативного угруповання. Ми здійснюємо ведення морської розвідки та стабілізаційних дій, охорону пунктів базування, супроводження кораблів та конвоїв, поставку озброєння, військової техніки та запасів у відповідні підрозділи, на кораблі та судна“, – розповів заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Береговими підрозділами національних ВМС проводяться тактико-спеціальні навчання та заняття, які направлені на забезпечення дій військ (сил), оперативного, бойового, тилового та технічного.

Одним з основних елементів є здійснення взаємодії з іншими родами та видами Збройних Сил України в інтересах виконання завдань в операціях. В першу чергу взаємодія з Повітряними силами та Десантно-штурмовими військами ЗС України. Ми керуємо діями корабельного складу у тому числі в інтересах десантно-штурмових військ України, проводимо у взаємодії висадку морського десанту на необладнане узбережжя“, – наголосив заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України.

Водночас, катерні тактичні групи провели бойові стрільби, забезпечили ізоляцію ділянки морського узбережжя та захист морських комунікацій. Маневрений рятувальний загін у взаємодії з авіацією здійснили заходи пошуково-рятувального забезпечення – надання допомоги аварійному кораблю та рятування особового складу, що плаває на воді. Мінно-загороджувальні дії провела корабельна група загородження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця