<

Уряд планує підняти ціну на газ відразу на 100% замість 75%

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 27.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Уряд планує підняти ціну на газ відразу на 100% замість 75%, як очікувалося.

Сьогодні Кабмін може виконати одну з головних вимог МВФ – підвищити тарифи на газ для населення до 100% паритету імпорту. Про це йдеться матеріалі Економічної правди.

Як зазначається, підвищення планувалося з 1 квітня до 75% паритету, однак уряд Арсенія Яценюка відклав його на місяць.

По суті, підвищуючи тарифи до 100% Кабмін зробить навіть більше, ніж від нього вимагає МВФ, зазначає видання.

“Щоб пройти весь негатив відразу і не розтягувати на два роки. Але люди ще не пристосувалися до нинішніх цін. Плюс в цьому році була тепла зима. Я боюся, що ми увійдемо в кризу неплатежів”, – пояснив виданню один з членів уряду.

За його словами, суперечка щодо підвищення “паритету” – до 75% або 100% – обговорювалася до останнього.

Також наголошується, що ціна імпортованого газу знизилася більше і швидше, ніж очікувалося. Тому зараз якраз можливо підвищити внутрішню ціну і при цьому вийти на нульовий фінансовий баланс Нафтогазу.

Ще один момент з тарифами стосується субсидій для населення на оплату комунальних послуг. З одного боку підвищення тарифів означає збільшення витрат держбюджету на виплату субсидій.

З іншого боку, підвищення ціни призводить до підвищення рівня енергоефективності.

Паритет імпорту – це ціна імпортного палива плюс ПДВ і плюс вартість транспортування газу. Зараз імпортне паливо коштує 210 доларів, а доставка – близько 900 грн.




коментарів: 4
  1. Чому роздумуєте чи на 75 чи на 100% піднімати.. Народ терпітиме.. вони ще не таке терпіли.. піднімайте любі жиди на 200 а той 300%.. щоб відразу на нормальні автомобілі з відпочинком вам на літо вистачало..

  2. Україна видобуває газу ,якого хватає для забезпечення потреб населення по ціні 80$- споживачі купують по 7200:ЩО влада ще хоче піднімати???-хіба люди знову встануть…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер