<

Унеможливити незаконне переміщення бурштину через кордон – одне з першочергових завдань посадових осіб Волинської митниці ДФС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 3.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Представники митних та прикордонних служб України і Польщі домовилися про негайний обмін інформацією щодо фактів незаконного переміщення бурштину в зоні митного поста «Ягодин – Дорохуськ» Волинської митниці ДФС.

Про це стало відомо за результатами робочої зустрічі начальника управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС Євгенія Шелігацького та начальника митного поста «Дорогуськ» Томаша Вроновського і представників прикордонних служб обох держав.

Зокрема, в ході обговорення питань, пов’язаних з незаконним переміщенням органічного мінералу на українсько-польському кордоні, представники Волинської митниці ДФС констатували, що кількість незаконного переміщення бурштину через державний кордон зростатиме.

Задля попередження такої практики, сторони домовилися про обмін інформації в оперативному режимі між прикордонниками та митниками держав-сусідок про виявлені факти та спроби незаконно перемістити бурштин через кордон, причетних до цієї діяльності осіб та способи і схеми транспортування мінералу із зазначенням місць схованок каміння в транспортних засобах і вантажах.

«Така співпраця між прикордонниками і митниками повинна стати на заваді спробам певних підприємливих громадян здійснювати транспортування стратегічно важливого для держави мінералу за кордон без сплати визначених законом платежів. Ми очікуємо, що в результаті налагодженого обміну інформацією результативність нашої роботи у цьому напрямку суттєво зросте», – зазначає начальник управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Євгеній Шелігацький.

Довідково: у 2015 році посадовці Волинської митниці ДФС у 19 випадках зупинили незаконне переміщення 266,7 к бурштину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер