<

Українка стала другою жінкою в світі, яка здобула найпрестижнішу премію з математики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 6.07.2022 / Новини / /
Перегляди
265
/ Коментарі відсутні

Українка Марина В’язовська отримала найпрестижнішу математичну нагороду – медаль Філдса.

В’язовська, яка народилася і виросла в Києві, стала другою жінкою в світі, яку нагородили цією премію. Здобула її за розв’язання задачі з пакування куль у восьмивимірному просторі, повідомляє Ракурс.

Також киянка зробила внесок у розв’язок пов’язаних і задач з інтерполяції в аналізі Фур’є. Нагороду В’язовській вручили на Міжнародному математичному конгресі у Гельсінкі, столиці Фінляндії.

Марина В’язовська є випускницею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Зараз працює в Федеральній політехнічній школі у швейцарській Лозанні.

Вона стала першою громадянкою України і другою жінкою в історії премії. Для В’язовської це вже дев’ята міжнародна нагорода за її роботу.

Медаль Філдса отримують раз на чотири роки математики віком до 40 років за видатні досягнення. У математиці ця нагорода прирівнюється до Нобелівської премії, на додачу переможець отримує 15 тис. канадських доларів.

Цьогорічний Міжнародний конгрес математиків мав пройти у Санкт-Петербурзі. Однак через повномасштабне вторгнення росії в України його перенесли до Гельсінкі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок