<

Україна заповнила опитувальник для вступу в ЄС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 18.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

В Офісі президента України повністю заповнили опитувальник, який необхідний для прийняття рішення про вступ держави до Європейського Союзу.

Про це 17-го квітня, повідомив заступник голови ОПУ Ігор Жовква в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає ТСН.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала  необхідний для вступу до Євросоюзу документ під час свого візиту до Києва 9-го квітня.

«Сьогодні можу констатувати, що документ з української сторони заповнений», – повідомив Жовква.

За його словами, після отримання заповненого опитувальника Європейська комісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв для вступу до ЄС.

«Чекаємо, що рекомендація буде позитивною, а далі м’яч буде на стороні держав-членів ЄС. У червні відбудеться засідання Європейської Ради, де ми очікуємо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС», – зауважив представник Офісу президента.

Наступним кроком стануть переговори про вступ, після чого вже можна буде говорити про повноцінне членство України в ЄС.

«Ми говоримо про прискорену процедуру. Ми не можемо дозволити собі 10-15-20 років таких переговорів. Переговори мають бути проведені швидко. Україна на це заслуговує, і більшість держав-членів ЄС нас у цьому підтримують», – додав Жовква.

Нагадаємо, Європарламент прийняв заявку України на вступ до ЄС




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер