<

«Українці заполонили грецькі тюрми», – омбудсмен

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:13 | 24.07.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українська омбудсмен Людмила Денісова заявляє, що у грецьких тюрмах наразі перебуває 161 українець, і з них переважна більшість – 121 людина – за звинуваченнями у перевезенні нелегальних мігрантів до країни.

«Українці заполонили грецькі тюрми», – саме так прокоментувала Людмила Денісова ситуацію, повідомляє BBC Україна.

При цьому омбудсмен стверджує, що самі українці є жертвами «злочинних угруповань», які обіцяють українським морякам офіційне працевлаштування і роботу за контрактом, «а натомість під примусом сили та загрозою смерті змушують переправляти через море «нелегалів» до Європи».

За даними пані Денісової, українці в грецьких тюрмах перебувають у вкрай поганих умовах, їм не надають належного перекладу чи доступу до лікування.

Напередодні українського музиканта гурту Familia Perkalaba Сергія Шваюка та іншого українця Петра Литвинчука звинуватили у перевезенні нелегальних мігрантів з Туреччини у Грецію. Їх засудили до 180 років ув’язнення.

Рідні затриманих запевняли: чоловіки знайшли у Туреччині законну роботу помічників капітана на прогулянковій яхті. Вже там озброєні люди погрожували фізичною розправою і змусили їх перевозити на яхті мігрантів.

Як писало видання «Слідство. Інфо», на борту судна перебували 63 нелегальних мігранти. За грецьким законодавством, за одного мігранта дають 10-15 років ув’язнення.

А минулого місяця до України повернулися шестеро моряків судна RS 300-97, яких понад півтора року тому затримали у Греції за підозрою у контрабанді. Їхнє рибацьке судно восени 2016 року втратило хід через механічну поломку і два дні дрейфувало у Середземному морі. Грецька влада запідозрила український екіпаж в контрабанді сигарет. Водночас ці шестеро українців в Греції не були арештованими чи затриманими. Вони проживали на самому судні без паспортів, але із дозволом відвідувати місто.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця