<

Слідчі встановили військового рф, який убив цивільного на Чернігівщині

23:08 | 20.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
75
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці ідентифікували військовослужбовця рф, який розстріляв мирного жителя на Чернігівщині.

Про це інформує Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у кінці лютого 2022 року в селі Нова Басань Ніжинського району російський військовослужбовець напав на мешканця сусіднього населеного пункту, який зупинився біля колони російської техніки і вийшов з власного автомобіля. При цьому цивільний чоловік не становив жодної загрози військам країни-агресора, був без зброї.

Підозрюваний розстріляв його з автомата. Від отриманих травм він помер на місці. В той же час інший військовий рф, який перебував у БТР, з кулемета вистрілив у чоловіка і його автівку.

На даний час вживаються заходи до оголошення підозрюваного у розшук, а також ідентифікації іншого причетного до злочину військового рф.

Досудове розслідування – слідчі ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Департаменту кіберполіції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя