<

Українські заробітчани перевели з Польщі на батьківщину майже мільярд євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:56 | 8.04.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Тільки в другій половині минулого року українці переслали на батьківщину близько 752 млн євро.

У 2014 році іноземці, які працюють у Польщі, переслали в свої країни 1,5 млрд євро. Ця сума в два рази більша, ніж рік тому, і більша частина з цих грошей припадає на українців, свідчать дані Національного польського банку (НПБ), – пише Корреспондент.

Особливо активно іноземці пересилали кошти своїм сім’ям в другій половині року, вказується в даних НПБ. Банк наголошує, що 80% (близько 752 млн євро) від 940 млн євро, пересланих за цей період, вирушили в Україну. В цілому ж за підсумками всього року ця загальна сума українських грошових переказів з Польщі виявилася вищою.

Зростання ролі українців на польському ринку праці підтверджують дані Міністерства праці та соціальної політики Польщі. За цими даними, минулого року кількість дозволів на роботу, виданих іноземцям, зросла на 11% порівняно з 2013 роком. 60% дозволів були видані громадянам України.

Міністерство наголошує, що офіційно працюючих громадян інших країн в Польщі не так вже й багато. У разі видачі дозволів на роботу, на другому місці перебувають китайці (близько 5%), на третьому – білоруси (близько 4%).

“Легальне працевлаштування українців – це позитивне явище. Не всі свої заробітки українці відправляють сім’ям, адже вони живуть тут, роблять покупки, платять податки. Крім того, враховуючи, що поляки масово виїжджають на заробітки в інші країни, відкриття ринку на працівників з України допомагає Польщі забезпечити заповнення багатьох вільних робочих місць”, – наголошують економісти НПБ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер