<

Україна, Польща і США підписали меморандум про постачання газу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 31.08.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Україна, Польща і США сьогодні, 31 серпня, підписали меморандум про тристороннє співробітництво в сфері енергетики, згідно з яким Україна буде отримувати постачання зрідженого газу через Польщу. 

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк у фейсбук.

На зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі українська делегація обговорила важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу, як для України, так і для Польщі.

Повідомляється, що одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності України буде налагодження поставок зрідженого газу через Польщу. Для цього побудований спеціалізований інтерконектор, який об’єднає наші газотранспортні системи.

Під час супутньої конференції представник польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петер Наїмський зазначив, що можливість поставок газу в Україну з Польщі відкриється після розширення газового порту в Свіноуйсьце і будівництва газопроводу Baltic Pipe в 2022 році, – зазначає УНН.

«У 2021 року ми зможемо постачати значні обсяги газу в Україну, це буде 6 мільярдів кубометрів на рік», – повідомив Наїмський.

Разом з тим він підкреслив, що це стане можливим після будівництва 110-кілометрової ділянки газопроводу в Україні, що дозволить доставляти блакитне паливо з Польщі.

«Ми – у Польщі – сподіваємося, що польсько-український проект інтерконектора вдасться завершити вчасно», – сказав адвокат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця