<

У Польщі розшукують офіцера за шпигунство на користь Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:44 | 23.08.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Окружна прокуратура у Варшаві оголосила в розшук лейтенанта авіації в запасі Петра Цапалу, який підозрюється в шпигунстві.

Як повідомляє TVP Info, в 2015 році ЗМІ вже писали про офіцера Військово-Повітряних Сил Польщі, підозрюваного в шпигунстві. За їхніми даними, йшлося про пілота вертольота, який служив в 36-ому спеціальному полку повітряного транспорту, а пізніше у створеній на його місці Першій авіабазі транспорту, яка відповідала за транспортування перших осіб держави.
Офіцер повинен був бути затриманий в 2014 році військовою службою контррозвідки, передає Радіо Польща.

“Ми не знаємо, в чому саме звинувачували офіцера. Нам відомо, що він лише передавав військову документацію представнику спецслужб Російської Федерації. Військова служба контррозвідки була переконана, що лейтенант повинен бути звинувачений в шпигунстві, але тоді прокуратура вважала, що доказів достатньо лише на те , щоб звинуватити його в передачі секретних матеріалів стороннім особам”, – пише видання.

Прес-секретар Головної комендатури військової жандармерії Павло Дурка визнає, що нечасто подібний розшук оголошують публічно.

Прокуратура закликала всіх, хто знає про місцезнаходження розшукуваного, негайно повідомити про це військову жандармерію, поліцію або прокуратуру. За приховування або надання допомоги йому загрожує покарання позбавленням волі на строк до 5 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер