<

У полоні зараз перебувають понад 20 “кіборгів”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 22.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Сепаратисти пообіцяли, що затриманих українських силовиків катувати не будуть, заявив керівник центру з обміну полоненими.

Більше двох десятків силовиків з донецького аеропорту в полоні сепаратистів. Про це повідомив керівник центру з обміну полоненими “Офіцерський корпус” Володимир Рубан, зазначивши, що кількість полонених постійно уточнюється, – пише “Українська правда

За даними Рубана, українська сторона домовилася з лідерами сепаратистів, що до полонених не застосують заходи фізичного впливу і нададуть медичну допомогу.

“Зім’ятою, але у нас відбулися переговори. Зараз питання вирішується щодо 200-го, 300-го. Необхідна доставка ліків і продуктів харчування. Деяким бійцям дали можливість зателефонувати і повідомити, що вони цілі”, – сказав перемовник.

Також Рубан не відкидає передачі старших офіцерів, захоплених в полон, до Росії.

“Вірогідність існує, це може стосуватися старших офіцерів … У Російську Федерацію відправляли тих, хто мав якусь інформаційну цінність”, – заявив офіцер.

Водночас Рубан заявив, що питання обміну полонених “кіборгів” поки не стоїть, оскільки не завершена “друга частина великого обміну”.

“Списки готові, донецька сторона готова, затримка за українською стороною. Коли буде закінчена друга частина цього великого обміну, тоді буде вирішуватися питання обміну “кіборгів”. Там і танковий екіпаж, і частина батальйону 95-ї бригади”, – сказав він.

Рубан також заявив, що проведенню переговорів про обмін полоненими заважає обстріл Донецька.

“Переговорам щодо 500-го (полонених – ред.) заважає постійний обстріл Донецька, постійні втрати серед мирних громадян. Тому в мене немає аргументів, нічим крити. Кажу: “Давайте проявимо акт гуманності”. Вони відповідають: “Давайте проявимо. Перестаньте обстрілювати зупинки, дитячі садки, куди вчора прилетіло, школи, куди вчора прилетіло, і лікарні, куди вчора прилетіло. Обстріл будинків заважає проведенню переговорів про полонених”, – сказав він

Раніше сьогодні повідомлялося, що сепаратисти провели групу з 18 полонених українських військових вулицями Донецька. Супроводжував колону глава самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко.




коментарів: 2
  1. Хлопці, герої,тримайтесь! За вас молиться вся Україна! І весь цивілізований світ – за вас!

  2. Им чужды и честь офицера, и человеческое достоинство.
    Братья, россияне! Что же стало с нами всеми? Ужель вам так затравили мозги путинизмом? Окацапели. Больно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця