<

У Мін’юсті розповіли, скільки Україна витрачає на утримання одного військовополоненого

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:09 | 4.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
256
/ Коментарі відсутні

Україна витрачає на утримання одного російського військовополоненого близько 10 тисяч гривень щомісячно. У цю суму входить харчування, комунальні послуги, зарплата персоналу, охорони, конвою тощо.

Про це розповіла заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька, повідомляє OBOZREVATEL.

Вона наголосила, що за підсумками 2022 року нормально прорахована вартість утримання полоненого в таборі саме така.

Висоцька нагадала, що раніше у Мін’юсті називали суму у три тисячі гривень на місяць на одного полоненого окупанта, однак це був дуже грубий і некоректний підрахунок, який містив лише харчування та комунальні послуги.

Висоцька зауважує, що у таборі для полонених створені умови відповідно до норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

“Ми їх утримуємо в нормальних умовах, щоб здоровими повернути до росії й забрати наших полонених. Вони нам більше нічим не цікаві”, – підкреслила заступниця міністра.

Окрім забезпечення одягом та харчуванням, їм надається можливість дивитися телевізор, по якому транслюють марафон “Єдині новини”, доступна ІP-телефонія для зв’язку з рідними.

“Керівник установи, де утримуються полонені, розвісив плакати з зображенням українських гетьманів та їхньою біографією. Хтось із полонених скаржився, називаючи це катуванням”, – згадує Висоцька,

Також додала, що катуванням, на думку полонених росіян, є й хвилина мовчання за загиблими внаслідок російської агресії в Україні, яка оголошується щодня о 9 ранку згідно з указом Президента, а після неї – лунає гімн.

“Вони в ефірі федеральних каналів говорять, як ми їх «катуємо» історіями про гетьманів та державним гімном, коли повертаються з полону в росію. Тож нічого, окрім історій про гетьманів та гімну, не було мені пред’явлено”, – сказала заступниця міністра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця