<

У Мінську люди вийшли на мітинг проти «поглиблення інтеграції» Білорусі та Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:44 | 7.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

У центрі Мінська люди вийшли на дві акції протесту проти «поглиблення інтеграції» Білорусі та Росії. Саме в цей день, 7 грудня, у Сочі запланована зустріч президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна. Очікується, що сторони обговорять покращення співпраці напередодні 20-ї річниці створення «союзної держави».

Про це повідомляє білоруське представництво Радіо Свобода, – передає Громадське.

Зазначається, що об 11:30 7-го грудня кількасот людей стали по обидва боки вздовж проспекту Незалежності у Мінську: від головної пошти до Державного цирку. Водночас єдиний живий ланцюг, який планували утворити, не вийшов.

Мітингувальники кажуть, що не збираються розходитися доки тривають переговори. Один з лідерів протестів Павло Северінець попросив жителів Мінська прихистити у себе вдома людей з регіонів, які приїхали до Мінська також відстояти свою думку з приводу інтеграції з Росією, передає Euroradio.

Білоруський політик, один з засновників та лідерів молодіжного опозиційного руху «Молодий фронт» заявив: «Сьогодні ми стоїмо до темряви».

Зранку 8 грудня акцію планують продовжити.

Лідер «Об’єднаної громадянської партії» Микола Козлов заявив, що виступає за розірвання договору про «союзну державу» з Росією. На його думку, держави «повинні укладати звичайні угоди» і мати «хороші, нормальні відносини». А угоди між державами глави держав не повинні вирішувати «таємно, як злодії», додав Козлов.

Нагадаємо, у кінці листопада 2019-го посол Білорусі в Росії Володимир Семашко заявив, що Володимир Путін та Олександр Лукашенко домовились про «грандіозні плани» щодо реалізації угоди про союзну державу, які зокрема передбачають створення єдиного уряду та парламенту Росії та Білорусі.

5 грудня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ніхто не збирається здавати незалежність країни і ні про яке злиття з Росією не йдеться. Він наголосив, що сторони не ведуть діалог щодо політичних питань, зокрема про створення єдиного парламенту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця