<

У Мінську люди в масках схопили і заштовхали в автобус лідерку протестів Колесникову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:53 | 7.09.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарів 5

Вранці 7-го вересня членкиню Координаційної ради Білорусі та лідера штабу Віктора Бабарико Марію Колесникову невідомі люди посадили в мікроавтобус з написом “Связь” і повезли у невідомому напрямку.

Це сталося у Мінську біля Національного художнього музею близько 10:05, пише видання Tut.by з посиланням на мешканку столиці Білорусі Анастасію, яка стала очевидицею події, – передає ВВС Україна.

Марія Колесникова – одна з трьох лідерок об’єднаного передвиборчого штабу Світлани Тихановської. Дві інші лідерки – сама Тихановська і Вероніка Цепкало – після президентських виборів 9 серпня були змушені виїхати з Білорусі.

Пані Колесникова стала одним з облич протестів останнього місяця.

За фактом створення Координаційної ради, до якої увійшла Колесникова, у Білорусі порушили кримінальну справу.

Люди в цивільному і масках

Мешканка Мінська, що стала очевидицею викрадення Колесникової, каже, що впізнала опозиціонерку, тому що бачила її наживо до цього.

“Я пройшла вперед і почула звук – на асфальт впав телефон, якийсь тупіт, обернулася і побачила, що люди в цивільному і масках заштовхують Марію в цей мікроавтобус, у неї випадає телефон, один з цих людей підіймає телефон, застрибує в мікроавтобус, і вони їдуть”, – розповіла Анастасія.

За словами мінчанки, зняти те, що відбувається, на телефон вона не наважилася, тому що була занадто близько до невідомих людей в масках і побоялася, що її теж затримають.

Телефон Колесникової працює, але вона не відповідає.

Зникнення опозиціонерів

Також вранці 7-го вересня зник зв’язок з прессекретарем Координаційної ради Антоном Роднєнковим і виконавчим секретарем Іваном Кравцовим, пише мінське видання Kyky.org.

Роднєнков о 10:13 сказав Tut.by, що Колесникова перебувала сама в центрі міста у справах. Після її зникнення він став з’ясовувати, де вона перебуває.

Об 11:00 телефон Роднєнкова став недоступним, пише Tut.by.

“Де перебувають Марія і Антон, я не знаю і не можу зв’язатися з ними”, – сказав виданню член Координаційної ради Максим Знак.

На початку вересня Ольга Ковалькова, яка також входить до Координаційної ради опозиції, заявила, що її силоміць вивезли з Білорусі до Польщі.

За словами Ковалькової, яку цитує Tut.by, представники влади “забрали її з ізолятора, одягли капюшон, дали маску і на задньому сидінні авто вивезли на білорусько-польський кордон”, звідки вона поїхала автобусом до Варшави.

У МВС Білорусі твердять, що Ковалькову випустили з ізолятора за станом здоров’я.

“Сфальсифіковані” вибори

Нагадаємо у Білорусі четверті вихідні поспіль тривають протести. Їхні учасники переконані, що Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, сфальсифікував президентські вибори 9-го серпня.

Під час акцій сотні людей були затримані, щонайменше четверо загинули, близько 60 вважаються зниклими безвісти. Порушені кримінальні справи.

Результати виборів визнала Росія і ще кілька країн колишнього СРСР. В Європі результатів не визнали, країни Балтії оголосили санкції проти Лукашенка і ще 30-х людей з його оточення.




коментарів: 5
  1. Наскільки відомо Бацька знайшов компроміс з Колесніковой для співпраці по деяких змінах до конституції та інших конструктивних діалогів та дій з опозицією.
    Може активістку викрали за те що вона ввійшла в сговор з Лукашенком ті самісамі космополіти які прагнуть змін, так звані барци за справедливість.Які хочуть розбагатіти через хаос,дестабілізацію,та розвал діючої влади,та економіки але при цьому нічого не зробивши для нормалізації ситуації

    • А може цей хитрий батька вже перейшов до відкритого терору проти свого народу, який його ненавидить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер