<

У луцькому «Промені» отруїлись шестеро студентів та кухарка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 21.11.2019 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У закладі “George’s Club”, що у розважальному центрі “Промінь”, під час святкування дня студента отруїлись шестеро осіб віком 18-20 років та кухарка.

Попередньо цю інформацію підтвердила завідувач санітарно-карантинним відділом Волинського обласного лабораторного центру Валентина Новачевська, – повідомляє Волиньпост.

За її словами, 19 листопада фахівці лабораторного центру отримали повідомлення про те, що до інфекційної лікарні госпіталізували 6 осіб. Усі вони були відвідувачами закладу “George’s Club”, що у РЦ “Промінь”.

“Це ще не остаточна цифра потерпілих, люди ще звертаються. Ми повідомили про випадок у відповідні структури, відібрали необхідні проби, у тому числі й у персоналу. Є підозра на сальмонельоз. Закладу ми рекомендували закритися, але вони чомусь цього не зробили”, – зауважила Валентина Новачевська.

У закладі “George’s Club” ж відзначили, що дізналися про ситуацію випадково й вважають, що насправді отруєння не було. Мовляв, ніхто з відвідувачів до них зі скаргами не звертався. Додали, щоправда, що фахівці і справді відібрали проби для аналізів. Але, на переконання адміністратора закладу, це робили це лише через те, що змушені реагувати на повідомлення.

Згодом 20-го листопада, до Луцького відділу поліції надійшло повідомлення про групове захворювання на гостру кишкову інфекцію та госпіталізацію до обласної інфекційної лікарні сімох людей, – інформує сектор комунікації поліції Волині.  

Попередньо поліцейські встановили, що потерпілі в суботу, 16 листопада, відзначали День студента в кафе одного із торговельно-розважальних центрів у Луцьку. Станом на 20 листопада на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні перебувало шестеро відвідувачів віком від 18 до 20 років, а також 34-річна кухарка закладу. Як повідомляють медики, загрози життю потерпілих немає.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням

Санкція статті передбачає, зокрема, покарання у вигляді штрафу у розмірі до 1,7 тисяч гривень, або арешту на строк до шести місяців, чи обмеження волі на строк до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця