<

У ЛДНР сьогодні не планують відведення сил

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:29 | 2.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Розведення сил і засобів у Петровському і Станиці Луганській сьогодні не буде, заявили в “республіках”.

Розведення сил і засобів у селі Петровське Донецької області в неділю, 2 жовтня, точно не буде. Як заявили в “міністерстві оборони” самопроголошеної Донецької народної республіки, відведення сил перенесене на 3 жовтня, – пише Корреспондент.
“Через Організацію з безпеки і співробітництва в Європі та Спільний центр із контролю і координації режиму припинення вогню з українською стороною була узгоджена чергова дата відведення сил і засобів у Петровському – це 3 жовтня”, – сказав співрозмовник сепаратистського ЗМІ Донецкое агентство новостей.

У той же час у самопроголошеній Луганській народній республіці РІА “Новости” повідомили, що сьогодні не планують відведення сил на ділянці в районі Станиці Луганської біля лінії зіткнення.

У свою чергу в Міноборони України повідомили, що відведення військ у районі КПВВ “Станиця Луганська” планується на 2-3 жовтня. Зараз там українські сапери проводять розмінування місцевості, йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони на сторінці у Facebook. Також наголошується, що в районі населеного пункту Петровське ознак підготовки противника до відведення сил не виявлено.

Як зазначив прес-секретар Збройних сил України Богдан Сеник, сепаратисти не хочуть залишати облаштовані опорні пункти в Станиці Луганській.

“З приводу Золотого ми підтверджуємо, дійсно, вчора був факт відведення. Що стосується Станиці Луганської і Петровського – кожен день фіксуються обстріли. Згідно з рамковою угодою протягом 7 днів має бути чітке, стійке дотримання “режиму тиші”, чого зараз не відбувається … вони змушені залишити панівні висоти – це в районі Станиці Луганської, де облаштовані опорні пункти, це їм не вигідно, і це є причиною постійних провокацій і обстрілів позицій ЗСУ”, – зазначив Сеник в ефірі телеканалу 112 Україна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер