<

У Києві до дня національного прапора підняли найбільший стяг в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:10 | 23.08.2020 / Новини / , , /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

Ввечері 22-го серпня, напередодні Дня державного прапора, в Києві на території меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні» біля «Батьківщини-матері» урочисто підняли найбільший прапор України.

На церемонії відкриття меморіалу та підняття прапора були присутні ветерани АТО, представники дипломатичного корпусу, культурні діячі, політики та громадськість, – передає Укрінформ.

Проєкт зі встановлення флагштока та прапора – благодійний. Реалізований за кошти меценатів.

Флагшток споруджений на символічному місці. З печерських пагорбів Державний Прапор України буде видно з багатьох місць столиці: і вдень, і вночі. 

Висота флагштоку – близько 90 метрів, а вага – 32 тонни. Полотнище прапора – розміром 16 на 24 метри.

Під звук козацьких литаврів, найбільший прапор України підняли українські військові. Сталося це о 20:45.

Опісля Гімн України заспівала українська співачка Джамала.

Меморіал відкривав мер Києва Віталій Кличко.

Разом із мером Києва на урочистій церемонії виступили Герой України, генерал-майор Збройних сил України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, громадський діяч, український екстремальний мандрівник Микола Подрезан, відома українська акторка театру та кіно Лариса Руснак.

Так, Володимир Кличко зазначив, що сьогодні український прапор – це і оберіг, з яким ідуть в бій захисники України, відстоюючи незалежність і свободу нашої держави. З українським стягом українці виходили і на Майдан у боротьбі за демократію і європейське майбутнє нашої держави.

Та наголосив, що на печерських пагорбах, на церемонії відкриття найбільшого українського прапору присутні люди, які знають ціну національному прапору та які прославляли і прославляють Україну.

“Ми всі бачили прапори пробиті кулями і залиті кров’ю. Ми бачили героїв, які бестрашно вступали в бій, щоб встановити державний прапор на нашій землі», – сказав мер.

Він зазначив, що переможний синьо-жовтий стяг підіймається, коли українські талановиті діти перемагають на міжнародних олімпіадах. Коли українські спортсмени виборюють золото на світових змаганнях. І коли українські виконавці підкорюють Євробачення.

“Кожного разу, коли я виходив у ринг, в якій би країні не відбувався бій, я бачив навколо рингу тисячі українських прапорів. Зал був синьо-жовтий. Завжди були українці з нашими прапорами!

Це надихало мене і надавало сил. Допомагало перемагати. І це завжди була наша спільна перемога! Бо я був і є частинкою, представником своєї країни – під її прапором”, – підкреслив Віталій Кличко.

За словами мера, з таких прапорів – невеликих і більших, з кожної маленької перемоги кожного українця, зіткані великий прапор України і велика спільна перемога.

“Головний прапор, який ми підіймаємо сьогодні, нагадуватиме про це завжди!” – наголосив Кличко.

Своїми враженнями поділився і екстремал-мандрівник, який на інвалідному візку повторив маршрут всесвітньої естафети Олімпійського вогню, Микола Подрезан.

“Я не мрійник, а прагматик. Але сьогодні здійснилася моя мрія, якій ось уже 20 років. Колись, у Мадриді, ми вийшли на площу Колумба і завмерли від враження – побачили великий прапор Іспанії на 50-метровій щоглі.

Мені тоді дух перехопило, бо згадав дитинство, першу поїздку у Канів, коли усвідомив велич простору і української землі.

Потім такі прапори я бачив у різних країнах і містах: у Португалії Франції, США, Австралії. Прапор – це історія народу. Я мандрував із ним у 63-країнах світу, розповідаючи про Україну”, – розповів він.

Найвищий і найбільший прапор України буде видно практично з кожної точки міста. Адже навколо флагштоку встановлені елементи підсвічування найбільшого державного прапора, який можна буде побачити і вночі, практично з будь-якої точки нашої столиці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця