<

У Франції відбудеться конференція стосовно деокупації Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:06 | 17.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У другій половині жовтня у Франції відбудеться конференція на тему деокупації Криму, в якій планується участь провідних французьких політиків, науковців і представники ділових кіл.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур, – повідомляє Укрінформ.

«У другій половині жовтня цього року планується проведення спільного з мозковим центром Europa Nova конференції, у рамках якої обговорюватимуться і питання незаконної анексії Криму і Севастополя та їхньої деокупації. Очікується, що у заході візьмуть участь провідні французькі політики, парламентарії, науковці, представники ділових кіл та медіа», – сказав дипломат.

Він зазначив, що кримська тематика, питання деокупації півострова, ситуація з дотримання прав людини в Криму постійно перебуває у центрі уваги посольства України у Франції, цьому присвячується багато заходів медійного та публічного характеру.

Окрім того, українське диппредставництво жорстко реагує на випадки некоректного подання у Франції інформації про АР Крим.

«Мною, зокрема, були направлені відповідні звернення до керівництва низки видавництв із вимогою виправлення недостовірних фактів, оприлюднених місцевими виданнями. У січні посольство звернулося до керівництва книгарні Eyrolles у зв’язку із продажем глобусів з некоректним зображенням АР Крим. На звернення посольства книгарня повідомила про негайне вилучення продавцем вказаних глобусів з продажу. Свого часу, в результаті зусиль посольства та громади, видавництво Larousse внесло корективу соціально-економічний Атлас-2017», – нагадав Шамшур.

Дипломат також відзначив роботу громадських активістів та правозахисників щодо запобігання, викриття та реагування на появу антиукраїнських кампаній по всій Франції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер