<

«У боротьбі з корупцією – ми розпочнемо зі своїх, тоді люди нам повірять», – Гриценко *

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 11.10.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко завітав на Волинь. Разом із ним упродовж дня сьогодні, 11 жовтня, працювали і члени його команди, яких він представив громадськості під час прес-конференції у Луцьку. Вже завтра у їхніх планах – відвідати Рівненщину, згодом Івано-Франківськ, Тернопіль та інші регіони.

Як пояснив Гриценко, керівником партійного осередку і виборчого штабу на Волині є підприємець Сергій Чуріков. Будучи одним із партійних лідерів, він ініціює ті питання й шляхи їх вирішення, що пов’язані з оподаткуванням, створенням нормального бізнес-клімату. Важливим є і легалізація, так званих, «євроблях». Лідер партії каже, що з командою працюють, аби законним способом здешевити ввезення цих авто, завдяки зниженню податкового та акцизного бар’єру.

Також до команди «Громадянської позиції» долучилася Соломія Бобровська. Вона – громадський активіст, має досвід роботи в Одеській облдержадміністрації. «Коли звільнили з посади голови ОДА Михайла Саакашвілі, вона, фактично, керувала областю і робила свою справу достойно. У нашій команді Соломія працює у кількох напрямках – міжнародна співпраця, робота з громадськими активістами-волонтерами. Є окремі проекти щодо залучення жінок до державного управління», – пояснив лідер партії.

Руслан Калінін, з його слів, у команді виконує важливу громадську функцію: займається питаннями переселенців, серед яких чимало поневіряються по всій країні. Вони покинули власні домівки на окупованих територіях. І Калінін шукає варіанти, як вирішити їхнє житлове питання. Крім того, потрібно, щоб запрацювала програма доступне житло не тільки для молодих родин, але й сімей атошників. «І це він (Руслан Калінін – ред.) робить вже зараз, не чекаючи, коли ми станемо владою».

Серед однодумців Гриценка – і Олександр Кралюк. Він пройшов бойовий шлях на сході України. Сьогодні курує питання спільно з волонтерами, як допомагати бійцям на сході країни, їхнім родинам, та повернення бійців до цивільного життя після тяжких фізичних і психологічних травм.

Загалом, в органах місцевого самоврядування Волині – 54 представники «Громадянської позиції». У планах команди – упродовж двох тижнів укласти договори із понад 70 бізнесовими асоціаціями, у тому числі й в області, провести численні зустрічі із підприємцями, які налаштовані працювати «по-білому». А після цього представити спільний економічний план розвитку країни.

«Президентські повноваження лише частково торкаються економіки, але в нашої команди є розуміння, що відповідь на ключові питання, які турбують кожну людину, починаючи від дитсадка, школи, освітлення на вулиці, чистої річки, пенсії, науки – це все економіка. Тим більше, вибори пройдуть, а проблеми залишаться. Головне – робота після виборів. Треба спрацювати так, щоб була забезпечена справедливість, безпека для людей і пріоритети економічного розвитку», – сказав Гриценко.

Крім того, він торкнувся теми легального видобутку бурштину на Волині. «Бурштин це – легальна праця, надходження у місцевий бюджет, збереження екології, робочі місця. Мусить бути комплексний підхід, що гарантував би екологічну безпеку, зростання економіки регіону, справедливість», – впевнений він.

І серед найголовніших питань, що чи не найбільше турбують всіх українців, Анатолій Гриценко зазначив про корупцію, що буквально поглинула країну. «Дуже важливо, щоб президентські вибори дали позитивний імпульс. Тому що піраміда корупції, яка є зараз, коли знизу носять до гори, після обрання чесної влади, вона перетворюється на трапецію. Після обрання мене президентом – мені носити точно не треба. І членам моєї команди теж. Якщо хоч хтось схибить – полетять голови».

З його слів, корупцію викорінити повністю нереально в жодній країні світу. Але треба, щоб вона стала «аномалією». Бо корупція – за межею закону, хибний, аморальний стан. Тому серед ініціатив «Громадянської позиції» – створення антикорупційного блоку з «функцією» провокації хабаря. «Щоб кожен чиновник, прокурор, митник, сбушник – всі знали, що в будь-який момент може прийти хтось, пропонувати щось. Це все буде фіксуватися, лягати у кримінальне провадження і злочинця кидатимуть за грати. Тобто, якщо в людини за умов створення нормальних умов праці, високої зарплати, власні інтереси домінуватимуть над державними – тоді жорстка відповідальність. Особливо, якщо це член партії. Ми не будемо прикривати своїх, а, навпаки, почнемо з них, тоді люди нам повірять».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер