<

Туреччина передала Росії тіло пілота Су-24 Олега Пєшкова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:33 | 30.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Підполковник Олег Пєшков загинув після атаки на російський літак на турецько-сирійському кордоні.

Турецька сторона передала Російській Федерації тіло загиблого пілота Су-24 Олега Пєшкова. Тіло російського пілота було відправлено до Росії сьогодні вранці з Анкари, повідомляє Корреспондент з посиланням  Reuters.

Репатріація супроводжувалася військовою панахидою за участю російського посла і військових чиновників.

Раніше тіло пілота було доправлено до Туреччини із Сирії – його привезли у військовий госпіталь в Анкарі, а потім до аеропорту турецької столиці.

Двадцять четвертого листопада російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецьким літаком. Турецька сторона заявляє, що раніше не раз оголошувала Росії попередження через порушення повітряного простору під час військової операції в Сирії. Російська сторона наполягає на тому, що бомбардувальник не порушував повітряного простору Туреччини.

Після атаки на Су-24 пілот і штурман встигли катапультуватися, проте під час приземлення були розстріляні. Пілот загинув, штурман вижив і зміг втекти. Також під час пошуково-рятувальної операції бойовики підбили російський вертоліт Мі-8. У результаті цієї атаки загинув морський піхотинець.

Загиблому пілотові, підполковнику Олегу Пєшкову присвоєно звання Героя Росії (посмертно). Штурман збитого Су-24 капітан Костянтин Мурахтін і залучений до рятувальної операції матрос Олександр Позинич нагороджені орденами Мужності. Позинич – посмертно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер