<

«Це не бунт, це самозахист», – один із адвокатів про події з екс-бійцями «Торнадо» в київському СІЗО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:20 | 9.08.2018 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У Лук’янівському СІЗО у Києві відбувся бунт екс-бійців колишнього добровольчого спецпідрозділу МВС «Торнадо». Вони зазначали, що їх намагаються вивезти у невідомому напрямку, однак вони не порушували умов утримування. Заявили, що це вже не перший такий випадок.

Події з СІЗО наживо транслював у Facebook один з ув’язнених, який був у камері з екс-бійцями.

https://www.facebook.com/100027296030470/videos/139709686948898/

Українська правда повідомляє, що за словами правоохоронців, засуджені екс-бійці батальйону “Торнадо” влаштували збройний опір у Лук’янівському СІЗО.

За його словами, правоохоронці отримали інформацію, що засуджені нібито вимагають гроші від інших осіб, які утримуються в СІЗО, ціною їхнього життя.

Прокуратура каже, що розслідує справу про погрози вбивством та масові заворушення. Ув’язнені нібито, “використовуючи засоби мобільного зв’язку”, чинили тиск на іноземця, вимагали від нього майно та готували масові заворушення.

Через це до “торнадівців” у камери прийшли з обшуком.

За його словами, у екс-бійців нібито були саморобні вибухові пакети, зроблені з прального порошка та сірників, холодна зброя та паливо.

На прохання рідних та захисників повідомити, кого саме, та куди вивезли, речник заступника міністра Маслак сказав, що “це оперативна інформація”.

Руху автозаків намагались завадити люди, які прийшли підтримати засуджених.

У поліції кажуть, що під стінами ізолятора зібрались близько 30-40 осіб, “які перекрили дорогу та виступають проти вивезення із СІЗО деяких підсудних – їх родичів та знайомих”.

Адвокат одного із “торнадівців” Володимир Якимов  прокоментував бунт ув’язнених та зазначив, що жодного захисника не допустили до події, що є грубим порушенням законодавства.

“Правохоронці зазначили, що вони готували бунт, та жодних доказів немає. Їх же постійно провокують, в чомусь звинувачують, ізолюють один від одного. Їх просто викрали, родичі не знають де вони і нікому не говорять, навіть адвокатам. Це не був бунт, це був самозахист”, – зазначив Якимов.

Нагадаємо, 7 квітня 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив 8 колишніх бійців роти міліції “Торнадо” до позбавлення волі на термін від 8 до 11 років і ще чотирьох – до 5 років умовно.

Іх визнали винними у викраденні людей, автотранспорту, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконному проникненні в житло та інших злочинах.

Захист оскаржує вирок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця