<

Третій день Паралімпіади: українські спортсменки вибороли ще дві золотих медалі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 27.08.2021 / Новини / /
Перегляди
134
/ Коментарі відсутні

У третій день Паралімпійських Ігор в Токіо паверліфтерка Мар’яна Шевчук та плавчиня Анна Стеценко завоювали «золото» для України.

Шевчук підняла 125 кг – найкращий результат серед учасниць у вазі до 55 кг, повідомляє BBC Україна.

Мар’яна – триразова призерка чемпіонатів світу та Європи у паверліфтингу. У січні 2019-го року отримала титул найкращої паверліфтерки світу. У травні 2021-го на етапі Кубка світу у Тбілісі стала володаркою світового паралімпійського рекорду, піднявши 132 кг.

Плавчиня Анна Стеценко здобула нагороду на дистанції 400 метрів вільним стилем. Дівчина підходила до змагань у якості головної претендентки на паралімпійське золото.

У кваліфікації вона показала найкращий час – 4:31.51 хв, випередивши Карлотту Джиллі (Італія) – 4:26.14 хв та Катю Дедекінд (Австралія) – 4:35.87 хв.

Також у третій день Паралімпіади “бронзу” з легкої атлетики отримала тотально незряча Юлія Павленко у стрибку в довжину з результатом 4,86 метри.

Владислав Білий виборов срібну нагороду у метанні списа.

Україна на даний час знаходиться на 10 сходинці у медальному заліку Паралімпійських ігор. Наша збірна виборола 21 медаль: 3 золотих, 12 срібних і 6 бронзових.

Нагадаємо, бронзова призерка Олімпіади в Токіо борчиня Ірина Коляденко матиме власне помешкання у Київській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця