<

Транспортний колапс на митницях: закінчується пільговий період по розмитненню «євроблях»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 5.02.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

На митних постах справжній транспортний колапс: пільговий період добігає кінця, а охочих розмитнити так звані «євробляхи» стає все більше.

На митних постах, як то кажуть, «ні пройти, ні проїхати». Чи дійсно в Україні була шалена кількість автомобілів на європейській реєстрації, чи то автовласники за звичкою відкладали процедуру до останнього дня – та сьогодні і брокерам, і працівникам митниці роботи вистачає, – пише Перший, посилаючись на сюжет Сфери ТВ.Луцьк.

22 лютого 2019 року пільговий період розмитнення завершується, після чого власникам “євроблях” доведеться сплачувати за оформлення повну ставку акцизу, тож не дивно, що на митних постах нині такий ажіотаж.

Речниця Волинської митниці Валентина Черниш наголошує, аби всі автовласники одразу скористалися поетапними інструкціями, зараз би такого ажіотажу не було.

За даними ДФС України, з 25 листопада 2018 року по 31 січня 2019 року було оформлено понад 65 тисяч автомобілів. Волинь – один з регіонів, де громадяни найчастіше реєструють розмитнені транспортні засоби, близько 700  автівок за добу. Загальна кількість за три місяці – близько 20 000 .

Митний брокер Сергій Ліманов зазначає, що автомобілі, які вперше заїжджають у зону митного контролю, стають у відповідну чергу, адже митний термінал просто не може вмістити усі транспортні засоби. Значно простіше доводиться тим, чиї автомобілі вже перебували на території України.




коментарів: 2
  1. Оо які розумні, а те що вони працювати там не хочуть, ходять як сонні мухи,то нічого?!

  2. Грошикі поступили не погані і люди поприганяли собі і на продаж машинкі.поки всі задоволені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця