<

Синод УПЦ мп попросив Зеленського не виселяти їх із Києво-Печерської Лаври

22:10 | 20.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
492
/ 1 коментар

Синод УПЦ (в єдності з мп) опублікував звернення до президента України у якому переконує Володимира Зеленського у патріотичності своєї релігійної організації і просить не виселяти їх із лаври.

Попри ігнорування УПЦ мп злочинів колаборантів в рясах серед власного духовенства, там зазначили, що вони “відстоюють територіальну цілісність і суверенітет нашої Держави та рішуче засуджуємо російську військову агресію проти України”, – пише Духовний фронт.

Водночас в УПЦ мп говорять, що “Держава як ніколи потребує єдності”, але питання об’єднання з ПЦУ не було згадано у зверненні до Зеленського. Що більше в УПЦ мп заявили, що потерпають від нібито “незаконних перереєстрацій громад, рейдерських захоплень храмів”. Саме так в УПЦ мп інтерпретують об’єднання парафій УПЦ мп із ПЦУ.

Крім цього в Синоді УПЦ мп вважають, що не їх проросійська діяльність, а статті у ЗМІ про УПЦ мп слугують “передумовою для… розмов про заборону” їхньої Церкви.

Не оминули увагою і питання виселення з Лаври. Порушення умов оренди в УПЦ мп назвали безпідставними і пригрозили “захистом святинь”. По суті УПЦ мп готує вірян до протистояння із владою в умовах повномасштабної війни з росією і не визнає рішення державних інституцій.

“Києво-Печерська Лавра – це виплекана любов’ю безцінна святиня. Саме тому звістка про безпідставне позбавлення Української Православної Церкви (мп, – ред.) права перебувати у Києво-Печерській Лаврі викликала велику хвилю обурення серед наших вірян. З кожним днем ми отримуємо все більшу кількість звернень про необхідність захисту наших святинь і нашого законного права й надалі оберігати їх”, – йдеться в заяві.

У кінці звернення представники УПЦ мп обурюються порушення “свободи віросповідання” і просять Зеленського забезпечити право вільно сповідувати свою віру.

“…звертаємось до Вас як глави Держави і гаранта дотримання норм Конституції України — забезпечити конституційне право на свободу совісті та віросповідання для вірян Української Православної Церкви, не допустити прийняття антиконституційних законів проти Церкви, що перебувають на розгляді у Верховній Раді України, а також зробити все належне, щоб духовенство, чернецтво і віряни Української Православної Церкви могли і надалі звершувати своє служіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі”, – йдеться в зверненні УПЦ (мп).

Тобто УПЦ мп на найвищому рівні просить президента не приймати законів, які мали б унеможливити вплив московського патріархату на православ’я в Україні, зокрема і через УПЦ, що досі є структурним підрозділом російської церкви. Також в УПЦ мп просять Зеленського не виселяти їх із лаври, попри свій зв’язок із московським патріархатом і 36 незаконних новобудов на території Києво-Печерської Лаври, виявлених перевіркою.




один коментар
  1. Володимир, не вздумай стати вовочкою і пригріти це мотлохове кодло у столиці.
    Гони їх паршивою мітлою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок