<

Стан здоров’я у шахтарів-голодувальників погіршився

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 8.08.2016 / Новини /
Перегляди
91
/ 1 коментар

У вихідні шахтарі, члени та лідери Незалежної профспілки гірників України продовжили голодування в будівлі Міненерговугілля. Стан здоров’я протестувальників суттєво погіршився. Про це повідомив голова НПГУ Михайло Волинець, який усі ці дні був з ними.

Стан здоров’я голови МО НПГУ міст Селидове та Новогродівка Віктора Трифонова став погіршуватися вже на другий день голодування. Тоді профлідера та його колег оглянули медики, представники Вільної профспілки медичних працівників України. Наразі, за словами Михайла Волинця, у Віктора Трифонова високий тиск, але попри це він продовжуватиме акцію протесту. «Нагадаю, що він вже втрачав свідомість на акції протесту в м. Селидове, коли голодував в приміщенні ДП «Селидіввугілля», – нагадав голова НПГУ. – Тоді Віктор Трифонов навіть був госпіталізований. Інший гірник голова ППО НПГУ шахти «Курахівська» Олексій Сорока хворий на цукровий діабет. Його колеги вмовляли не вдаватися до голодування, але він вирішив протестувати. Я також неодноразово особисто вимагав, щоб Олексій припинив голодувати задля збереження його здоров’я та життя. Проте його позиція незламна – він відмовився. У ще одного голодувальника – голови ППО НПГУ шахти «Україна» Івана Чукова – упав артеріальний тиск».

Попри це, за словами Михайла Волинця, жодної реакції на голодувальників та інтересу до стану їхнього здоров’я у міністерства немає.

«У мене складається таке враження, що через таке ставлення та ігнорування протестувальники можуть вдатися до крайніх заходів, – зазначив він. – Нагадаю, що у нелегкі часи 90-х гірники вже використовували радикальні методи протесту через невиплату зарплат. Так гірник з шахти імені Баракова Олександр Михалевич, батько трьох дітей, здійснив самоспалення на площі перед будівлею Луганської обладміністрації, яку на той час очолював Олександр Єфремов. Такі акції самоспалення були непоодинокими».




один коментар
  1. В Макарчука треба було спитатися хто не виплачує зарплату, а Порпилиця знає, що робити. В нас проплачені тітушки можуть хіба, що напитися і влаштувати беспредел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер