<

США ввели нові санкції проти Китаю за купівлю російської військової техніки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:19 | 21.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Адміністрація президента США Дональда Трампа впровадила нові санкції проти Китаю за купівлю російських винищувачів та ракетних систем в обхід санкцій, уведених США проти РФ за втручання в американські вибори 2016-го року.

Нові санкції пов’язані із придбанням Китаєм 10 бойових літаків Су-35 у 2017 році та зенітно-ракетних комплексів С-400 у 2018 році, йдеться в повідомленні Держдепартаменту США, – інформує Mind.

Американська сторона заблокувала китайська агентство від подачі заявки на експортні ліцензії та участі у фінансовій системі США. Крім того, повідомляється, що Держдеп негайно накладе санкції на підрозділ розробки обладнання Міноборони Китаю та його керівника Лі Шанфу за укладення угод з «Рособоронекспортом».

Додатково до чорного списку було внесено ряд осіб, яким заборонятиметься займатися бізнесом у США. Уточнюється, що адміністрація Трампа внесла до санкційного списку ще 33 людини та організації, які пов’язані з російськими військовими та розвідкою, додавши їх до списку у відповідності до  закону 2017 року CAATSA ( «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій»).

Цікаво, що один із співробітників Білого дому повідомив виданню, що насправді антикитайські санкції націлені на Москву, а не на Пекін або його армію.

«Кінцевою метою цих санкцій є Росія. Санкції CAATSA в цьому контексті не мають на меті підірвати обороноздатність якоїсь конкретної країни. Замість цього вони направлені на накладення на Росію додаткових витрат у відповідь на її злочинну діяльність», – сказав він.




один коментар
  1. такі кумедні… коли вже введуть санкціі проти себе за купівлю у рашки двигунів для космосу…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця