<

«Слуга народу» напише заяву до поліції на дівчат, які просили вимкнути російський серіал в автобусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:10 | 29.01.2020 / Новини / , , , , , , , /
Перегляди
22
/ коментарів 17

Народний депутат, 24-річний Євген Брагар від пропрезиденської партії «Слуги Народу» та по сумісництву заступник голови комітету ВРУ з питань свободи слова заявив, що через “скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів” напише заяву до поліції.

На його переконання, “заклики типу: «російської мова не має лунати в Україні» – є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон”.

Про це народний обранець повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

“Два дні тому на трасі Луцьк-Київ стався скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів. Вони висунули вимогу до водія автобусу вимкнути російськомовний серіал, що демонструвався протягом поїздки. Нагадаю, що не існує жодних законодавчих обмежень з приводу демонстрації кінофільмів під час перевезень в автобусі.

Демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус. Вони зробили це у відповідь на відмову як водія, так і більшості присутніх в автобусі змінити демонстрацію серіалу. Ця ситуація зайвий раз доводить існування у нашій державі неприйняття позиції інших людей і культурної нетерпимості.

Мене, як народного депутата, стурбувала ця новина, а особливо становище, у якому наразі перебуває водій автобусу. Перш за все, він не порушив жодного закону України та своїми діями демонстрував прагнення знайти компроміс з незадоволеними пасажирами. Тому я не дозволю будь-які утиски у бік водія зі сторони громадськості та унеможливлю спроби роботодавця притягнути до відповідальності цю людину.

З приводу пані, то я маю власну думку щодо їх вчинку. Звісно, відстоювати право на спілкування державною мовою є важливим у наш час. Проте не менш серйозно необхідно поставитися до методів та шляхів, яким має популяризуватися любов та повага до української мови.

Заклики типу: «російської мова не має лунати в Україні» – є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон, а саме статтю 161 ККУ. Тому я найближчим часом звернуся із заявою до ГУ Нацполіції України. Закон є одним для всіх, в незалежності є ти патріотом, чи ватником.

Варто розуміти, що звернення із проханням виключити серіал надійшло до водія не під час зупинки, до прикладу, а саме під час руху транспортного засобу, відволікаючи водія від дороги, що наражало на небезпеку і порушувало спокій усіх пасажирів”, – йдеться у дописі нардепа.

Антон Бугайчук, політолог із Луцька, відреагував на таку зухвалість нардепа:

“Коли навіть в нардепи на хвилі хайпу набирають “за оголошенням”, вилазять отакі кадри, що відверто працюють проти власної країни.

Не знаю, чи справді не існує обмежень на демонстрацію російських фільмів у автобусах, але нардепи мали б якраз напрацювати такі обмеження, а не писати заяву на волонтерок, які наважилися про такий випадок заявити”, – прокоментував він ситуацію на своїй сторінці у фейсбуці.

Довідка від БУГа: Євген Брагар – народний депутат від політичної партії “Слуга народу” по виборчому округу №76, що у Запорізьській області. Проживає в Києві. Вища освіта за спеціальністю “історія”. Аспірант Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. На офіційному сайті ВРУ зазначено, що Євген Брагар:

  • Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова;
  • Заступник члена Постійної делегації у Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи;
  • Керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Алжирською Народною Демократичною Республікою;
  • Керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Соціалістичною Республікою В’єтнам;
  • Заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Куба;
  • Секретар групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Молдова;
  • Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща; 
  • Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки.

Згідно даних ЧЕСНО, на виборах Президента України у 2019-му році був членом ОВК №13 (Вінницька область) від Володимира Зеленського. Засновник та викладач польської мови у проекті “Лінгвіст” та Мовному клубу КНУ ім.Т.Г.Шевченка. Пройшов стажування у парламентському комітеті з питань закордонних справ.

Декларація про доходи нардепа свідчить, що він має половину квартири у Києві (з набуттям права власності з 1998-го року, площею 50,8 м2), ймовірно, з матірю, на яку зареєстрований ФОП у Києві, згідно відкритих даних, вона займається роздрібною торгівлею одягу. Нардеп задекларував 53 251 гривень стипендії за 2019-й рік, 152 гривні нарахованих процентів. Також володіє грошовими активами, а саме готівковими коштами в сумі 55 647 гривень.

Нагадаємо, 27-го січня двоє дівчат: волонтерка та госпітальєрка, що їхали з похорону волинського бійця Миколи Сорочука, який загинув напередодні в ООС, вийшли з автобуса на трасі з Луцька до Києва в знак протесту через відмову водія вимкнути російський серіал.

Водій на слова дівчат, що “у країні 6-й рік війнаі напала на нас Росія” не реагував. Тож вони почали знімати все на телефон, але він вибив його з рук. Що цікаво, коли почалася суперечка, то пасажири виступили на боці шофера. Мовляв, їм байдуже, чий серіал показують. Ба більше, одна жіночка, як стверджують дівчата, назвала їх убивцями, бо ті їздять на війну, а вона їх туди не посилала.

В результаті постраждалі пасажирки вийшли з автобуса, просто посеред траси. І написали про свої перипетії у соцмережах. 

Пізніше компанія-перевізник опублікувала вибачення стосовно інциденту з водієм та російськомовним серіалам та повідомили, що вони на рейс видають флешки з українськими фільмами.

29-го січня БУГу стало відомо, що водія, який висадив волонтерку та госпітальєрку посеред траси через російський фільм, звільнять: проте після скандалу водій, який відмовив вимикати російський серіал, попросив вибачення у дівчат, та пояснив, що був дуже втомлений, адже на той час у рейсі перебував другу добу, що цінує людей на фронті, розуміє, що Росія є агресором і окупантом. Також сказав, що такого більше не повториться.

Фото з мережі




коментарів: 17
  1. російська мова не має лунати в Україні? та в Україні чи не половина розмовляє на рос мові, то що їм ходити та мовчати?) бо якісь дві телиці захотіли стати відомими?)))

    • Підтримую! Закон один для всіх і досить прикриватись патріотизмом. Дівчата наражали на небезпеку пасажирів автобуса, відволікаючи водія!!! Патріот-це людина, яка любить і прославляє Україну! А як вони прославили-порушуючи обов’язки пасажирів….от і відповідь!

  2. Дівчата молодці. Чому в Україні мене змушують дивитись російке кіно?

    Чи в кінотеатрі, чи в автобусі має лунати українська мова, а в дома хоч на китайському дивіться, А пропаганда російського приведе до того що наші вороги ще дальше полізуть захищати русский мир. І бики ті що це не розуміють.

    • Знов те саме… Шановний, вас нiхто, нiчого не змушуе дивитись. I ви не можете змушувати когось говорити по- украiнськи, чи там фiльми дивитись. Всi люди в автобусi в т.ч. Водiй хотiли дивитись цей фiльм

      • А якщо ВИ Госте їздите на BMV- то повинні дивитися на німецькій,на FORD – на англійській. Чи може на ЗАЗ?

  3. Білявий Дмитрук з тихих Броварів
    Прийшов з війни поранений, без пальців
    Бо танк його – немов сірник згорів
    Він тиждень пішки йшов з Дебальцеве.
    А побратим Михайло з Закарпаття,
    Лежить в шпиталі без руки і ніг
    Він навпаки- так мріяв про багаття
    Коли його засипав в полі сніг.
    А десь у Відні марять вальсами,
    Яке їм діло – хто такі” укропи?”
    І де та Україна, те Дебальцеве?
    Це ж так далеко від Європи!
    Лунає у повітрі Ференц Лист,
    У сні приходять ритми сальси….
    Лежить без ніг Михайлик – танцюрист,
    А Дмитрик – піаніст без пальців.
    В Європі, Києві і Львові – мир, спокій, свята і салюти
    Які там Будапешт, меморандум
    А наші хлопці- гинуть на війні!!!
    Собою закривають світ від банди!!!!
    Вірш Тетяна Малахова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця